Slik ble Hagen kvitt Orkla-rivalene

Rustet med en svær pengesekk har Stein Erik Hagen satt fiendene på sidelinja.

SOLGTE: Styreleder Stein Erik Hagen hadde kvittet seg med en rekke rivaler i Orkla, da han i 2006 solgte Orkla Media til britiske Mecom. Foto: Hans A. Vedlog/Dagbladet
SOLGTE: Styreleder Stein Erik Hagen hadde kvittet seg med en rekke rivaler i Orkla, da han i 2006 solgte Orkla Media til britiske Mecom. Foto: Hans A. Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stein Erik Hagen får skylda for solenergifiasko, slakt og elendig aksjekurs i Orkla, slik Dagbladet skrev i går. Blant kritikerne er Orklas tidligere konsernsjef Finn Jebsen, som i en kronikk i Aftenposten slaktet Hagens innsats som styreformann.

Takket være sine 23,3 prosent av aksjene sitter Hagen likevel solid plantet i styrelederstolen.

I hvert fall så lenge Orklas nest største aksjonær, Folketrygdfondet med ti prosent, fortsetter å gi ham sin fulle støtte.

Støttespiller - Jeg har ikke oppfattet at brede aksjonærlag setter spørsmålstegn ved Hagen som styreformann, sier analytiker Tore Østby i Nordea.

- Det er helt urealistisk at han vil bli kastet mot sin vilje, sier Svein Ribe Anderssen, som var styreformann i Orkla på 90-tallet. Ribe Anderssen ble regnet som en lojal støttespiller for tidligere Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl, som gjennom drøyt 20 år bygget Orkla opp til et av de viktigste selskapene på Oslo Børs.

I 2001 ble Heyerdahl, som er storeier i Dagbladet, presset ut av Hagen og hans medhjelpere.

Motstandernes bastion Stein Erik Hagens stormløp på Orkla begynte for ti år siden. Den gangen var Orkla en bastion for Hagens motstandere, og hadde blant annet sørget for gunstige lån til hans gamle fiende Kjell Inge Røkkes selskaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer