Slik ble hun «Jihad Jane»

- Hun snakket aldri om internasjonale hendelser eller muslimer, sier hennes tidligere kjæreste.

GODHJERTET PERSON: Den amerikanske kvinnen trodde at hennes blonde hår og blå øyne ville hjelpe henne i planene om å drepe den svenske karikaturtegneren Lars Vilks og rekruttering til terrorvirksomhet. FOTO: Scanpix
GODHJERTET PERSON: Den amerikanske kvinnen trodde at hennes blonde hår og blå øyne ville hjelpe henne i planene om å drepe den svenske karikaturtegneren Lars Vilks og rekruttering til terrorvirksomhet. FOTO: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet):Den amerikanske kvinnen Colleen LaRose ble tirsdag siktet for drapsplaner mot en ikke navngitt svensk person samt rekruttering til terrorvirksomhet.

Personen LaRose ønsket å drepe være den svenske kunstneren Lars Vilks. Kunstneren tegnet sommeren 2007 profeten Muhammed i kroppsformen til en hund, og det ble blant annet utlovet en dusør på 100 000 dollar for den som klarte å drepe han.

LaRose, som kaller seg «JihadJane» på Internett, skulle også gifte seg med en terrormistenkt slik at han kunne flytte til Europa og eventuelt selv også bli martyr dersom det skulle være nødvendig, står det i tiltalten tirdag. Hun har også samtykket i å gi finansiell hjelp til sine medkonspiratorikere i Asia og Europa.

Ifølge det 11 sider lange dokumentet skal LaRose ha sagt seg villig til å få tak i et bopel i et europeisk land og gifte seg.

Hun flyttet til Europa i august med sin tidligere kjærestes stjålne pass og hadde planer om å gi det til ett av sine "brødre", skriver AP.

- Jeg kan fortsatt ikke skjønne detMen hvordan i alle dager kunne en amerikansk kvinne ha et så sterkt ønske om å finne og drepe en svensk kunstner, og bo og trene med jihadister?Hennes kjæreste, Kurt Gorman, har uttalt til Philadelphia Daily News at de to møttes i Ennis, Texas, for flere år siden og at ingenting virket rart til hun pakket klærne og flyttet til sin egen leilighet i Pennsburg uten å engang si ifra i august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer