Slik ble hun lurt av kjæresten til å ta piller som gjorte at hun aborterte

Nå risikerer John (28) 15 år i fengsel.

LURT TIL Å ABORTERE: Remee Jo Lee (27) ble lurt til å abortere av kjæresten John Andrew Welden (28). Her er hun på vei ut av rettslokalene i Tampa i Florida, der Welden innrømmet handlingene. Foto: AP Photo/The Tampa Bay Times, Skip O'Rourke/NTB Scanpix
LURT TIL Å ABORTERE: Remee Jo Lee (27) ble lurt til å abortere av kjæresten John Andrew Welden (28). Her er hun på vei ut av rettslokalene i Tampa i Florida, der Welden innrømmet handlingene. Foto: AP Photo/The Tampa Bay Times, Skip O'Rourke/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Andrew Welden (28) risikerer 15 år i fengsel etter at han lurte sin gravide kjæreste Remee Jo Lee (27) til å spise piller som gjorde hun aborterte sju uker inn i svangerskapet.

- Jeg ønsket meg dette barnet mer enn noe annet, sier Remee Jo Lee til ABC News.

Tok henne med til legefaren 27-åringen ble gravid sju måneder inn i forholdet med Welden, som samtidig hadde et forhold med en annen kvinne.

- Han hadde vært i et langvarig forhold som han sa var over. Han brukte aldri kondomer, og jeg var klar over hva som kunne skje, sier Lee.

Men da hun fortalte at hun var gravid, tok ikke Welden det spesielt bra. Ifølge Lee skal han ha skrevet «Å gud, jeg vil dø. Er du seriøs?» på en tekstmelding. «Remee, vær så snill å ikke gjør dette, jeg ber deg. Jeg er ødelagt.»

Lee svarte at hun aldri ville gjøre noe for å skade barnet.

Welden tok henne da med til farens legekontor for å ta en graviditetstest. Dagen etter ringte Welden selv, og ikke faren, og fortalte henne at hun hadde fått en mild infeksjon og at hun måtte ta antibiotika og vitaminer.

Grusom smerte Remee tok intetanende pillene, men idet hun hadde svelget dem skjønte hun at det var noe annet enn antibiotika.

- Jeg gikk fra å være gravid og slite med morgenkvalme til grusom smerte. Det var som om noen hadde stukket en bajonett i magen min, sier hun til ABC News.

Welden har innrømmet at han ga henne pillene, som førte til at hun aborterte. Fra sykehussenga ringte Lee til Welden, og fikk politiet til å lytte på samtalen.

- Jeg håpet det var en feil. Han fortalte meg hva jeg hadde tatt, og det var Cytotec, sier 27-åringen.

Cytotec er vanligvis bare utstrevet til pasienter med magesår, men det er kjent at det også kan forårsake abort. Dette advares det også på emballasjen. Men Welden skal ha skrapt av dette og plassert en ny etikett med kjærestens navn på.

Årsaken var at han ikke ønsket at hans andre kjæreste skulle få vite om graviditeten, skriver Daily Mail.

RISIKERER 15 ÅRS FENGSEL: John Andrew Welden (28) risikerer 15 års fengsel for å ha lurt kjæresten til å ta piller som gjorde at hun intetanende aborterte. Foto: AP Photo/The Tampa Bay Times, Skip O'Rourke/NTB Scanpix
RISIKERER 15 ÅRS FENGSEL: John Andrew Welden (28) risikerer 15 års fengsel for å ha lurt kjæresten til å ta piller som gjorde at hun intetanende aborterte. Foto: AP Photo/The Tampa Bay Times, Skip O'Rourke/NTB Scanpix Vis mer