Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik ble hun uten førerkort i tre måneder - minst

Bilfører i Skien sparte på isskrapingen. Det kostet tusenlapper.

FRONTRUTE: Bilføreren i 20-årene hadde skrapt en bit av frontruta og kjørt noen minutter da hun ble stanset av en politipatrulje i Skien. Foto: Politiet.
FRONTRUTE: Bilføreren i 20-årene hadde skrapt en bit av frontruta og kjørt noen minutter da hun ble stanset av en politipatrulje i Skien. Foto: Politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bilføreren i 20-årene hadde skrapt en glugge på den nedisete frontruta stor nok til å se trafikken foran seg.

Men en politipatrulje reagerte likevel på den nedisete bilen som kjørte i retning Klyve i Skien ved 10-tiden mandag formiddag.

FRA FØRERSETET: Dette var sjåførens sikt bak rattet og rett framover. Foto: Politiet.
FRA FØRERSETET: Dette var sjåførens sikt bak rattet og rett framover. Foto: Politiet. Vis mer

Politiet vinket inn bilen, og kvinnen bak rattet måtte komme seg videre på annen måte. Og i løpet av dagen har politiets vakthavende jurist talt:

Kvinnen har mistet førerkortet for «minimum» tre måneder og vil måtte betale et forelegg mellom 6 000 og 8 000 kroner.

FØRERSIDEN: Foto: Politiet. 
FØRERSIDEN: Foto: Politiet.  Vis mer

Slik er retningslinjene for å straffe bilførere som ikke har oversikt over kjørende eller gående rundt seg.

- Også sikten bakover og sideveis er avgjørende for å unngå farlige situasjoner. Og vår patrulje reagerte på isete ruter rundt om, forklarer operasjonsleder Lene Nordbø i Sør-Øst politidistrikt, avdeling Telemark, til Dagbladet.

HØYRESDEN: Foto: Politiet.
HØYRESDEN: Foto: Politiet. Vis mer

Kvinnen hadde kjørt noen minutter fra bolig da hun ble stanset på Klyveveien - en mye trafikkert fylkesvei i utkanten av Skien sentrum.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling