Slik ble Jeanette (26) lurt for 625 000 kr av kjæresten

Holdt skjult at han var gift og hadde flere barn.

RUINERT: Jeanette Nikolaisen ble svindlet for 625 000 kroner av sin ekskjæreste. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
RUINERT: Jeanette Nikolaisen ble svindlet for 625 000 kroner av sin ekskjæreste. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den hyggelige førjulskvelden i 2007 på et av Larviks utesteder ble starten på Jeanette Nikolaisen (26) økonomiske nedtur.

- Den sjarmerende mannen jeg ble kjent med, førte meg ut i økonomisk kaos. At sjarmøren var gift, hadde barn og flere kjærester på hånda, var den mørke hemmeligheten som kom fram altfor seint, forteller hun til Dagbladet.

- Vi ble kjærester temmelig raskt og hans talegaver og sympatiske væremåte bergtok meg totalt. Før jeg ante ordet av det, hadde han svindlet til seg 625 000 kroner ved å opprette flere kontoer i mitt navn, selge to biler som var mine og mye mer, sier hun.

- Mitt liv er rett og slett i ruiner. I løpet av vårt relativt korte forhold, påførte han meg en gjeld på 625 000 kroner, sier Nikolaisen.

Rettssak Nå står hun fram for å advare andre mot sin tidligere kjæreste. 17. november begynner rettssaken hvor Vestfold politidistrikt har tatt ut tiltale mot mannen.

Leder i økonomiteamet ved Vestfold politidistrikt, Jan Stapnes, er aktor i straffesaken.

LURT: Jeanette holder rundt mannen hun trodde var «sitt livs kjærlighet». Forholdet endte med 625 000 kroner i gjeld. FOTO:PRVAT
LURT: Jeanette holder rundt mannen hun trodde var «sitt livs kjærlighet». Forholdet endte med 625 000 kroner i gjeld. FOTO:PRVAT Vis mer

- Jeg kan bekrefte at det er flere fornærmede i saken hvor en mann er tiltalt for bedragerier, sier Stapnes til Dagbladet, og legger til at det er en ganske omfattende sak med mange tiltalepunkter.

Mannen, som er i 30-åra, er gjennom dommer fra 2001, 2004 og 2005 dømt for bedrageri mot 12 ulike kvinner, ifølge Trønder-Avisa. I en dom fra Oslo tingrett i 2005 kommer det fram at mannen har hatt en «karriere» som svindler helt fra 1997 og at løgn og bedrag er «jobben» hans, ifølge Østlandsposten.

Ifølge Nikolaisen utga mannen seg for å være anestesilege da hun møtte ham. I en dom fra Stjør- og Verdal tingrett fra 2004 kommer det fram at mannen også tidligere har hevdet at han jobber i helsevesenet: «Hans "modus operandi" synes å være å utgi seg for å være lege eller medisinerstudent for å innlede forhold og oppnå tillit».

Nekter Til Dagbladet sier den tiltalte mannen:

- Jeg har ikke svindlet for 625 000 på den korte perioden vi hadde et forhold. Jeg mener hun selv var med på den økonomiske runddansen. Men jeg innrømmer å ha benyttet noen kredittkort jeg ikke skulle ha benyttet meg av, sier han.

Han sier at hans liv var preget av sterkt alkoholkonsum den tiden han var i forholdet. Han hevder også at hans ekteskap alt da var over og at Nikolaisen visste om situasjonen.

TRUET: Jannicke Landmark sier hun ble truet med Hells Angels på døra etter bruddet. 
Foto: Privat
TRUET: Jannicke Landmark sier hun ble truet med Hells Angels på døra etter bruddet. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har gjort mye dumt, men er ingen storkjeltring. Hun har gjort mye for å henge meg ut i ettertid. Men det jeg har gjort feil, det skal jeg innrømme i retten. At jeg tidligere er dømt, blir nå brukt mot meg, sier mannen, som nekter straffskyld.

Slik lures kvinnene Dagbladet har snakket med andre kvinner som sier de har blitt lurt av norske menn.

Jannicke Landmark (43) sier hun fikk beskjed om at Hells Angels skulle komme på døra når hun avsluttet sitt forhold til mannen som hun hevder brukte opp pengene hennes.

- Da jeg håndhilste på han, var det som en slegge slo meg; blikket og sjarmen hans var helt utrolig. Han begynte å prate om penger etter knapt en måned, da sutret han over restskatt han var blitt tillagt, sier hun.

- Han har blant annet fått penger for å reparere bilen min, men det ble aldri ble gjort. I tillegg var vi på noen turer hvor han brått ved avreise ikke hadde penger akkurat da.

Landmark forteller at hun avdekket at kjæresten var gift, hadde barn og samtidig kurtiserte andre kvinner.

AVSLØRTE: Toril Julie Schrøder. Foto: Privat
AVSLØRTE: Toril Julie Schrøder. Foto: Privat Vis mer

- Jeg trodde helt ærlig at jeg hadde møtt drømmemannen. Men i mai oppdaget jeg at jeg delte ham med tre andre damer.

- I ettertid har jeg og flere av hans romanser mottatt ganske mange trusler om hvordan han skal lage et helvete for oss ved å sende Hells Angels på døra. Politiet tok disse truslene så alvorlig at de møtte meg og barna på Gardermoen etter en ferie.

Til Dagbladet sier mannen at han overhodet ikke kjenner seg igjen i påstandene:

- Mitt liv er ødelagt .Jeg har havnet i konflikter med min familie. Jeg har mistet jobben og hele nettverket mitt er borte, sier han.

Møttes via Facebook Toril Julie Schrøder (52) fra Lillestrøm sier hun møtte en storsjarmør via Facebook.

- Jeg la han til som venn på Facebook. Han var på min alder og jeg ble begeistret for hans gode utseende, sier hun.
Tidlig opplevde Toril at hennes nye venn var utrolig intens.

- Jeg prøvde å dempe det hele, han bodde i England. Og jeg har lang nok erfaring til at jeg ikke trodde på alle ordene som ble servert. Derfor jobbet for at vi raskt skulle treffes.

Schrøder tror han opererte fra Afrika, og satte i gang et nettsøk.

- Han ble rar når jeg fortalte at det var opprettet en egen side om hans kvinnehistorier på Facebook. Siden fikk jeg kontakt med en kvinne fra Canada som ble lurt for penger av han.