- Slik ble jeg kvitt 20 kilo

Sylvester Stallone: VENEZIA (Dagbladet): Å gå opp i vekt er ikke noe problem... En masse mat fikset det. Problemene begynte da Sylvester Stallone ville bli kvitt sine nye 20 kilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går klatret Sylvester Stallone i land med politidramaet «Cop Land» i bagasjen.

Akkurat ordet tung passer godt på ham i James Mangolds politidrama. Regissøren tvang Stallone til å spise pannekaker og peanøttsmør og drikke øl til muskelberget Stallone hadde fått nesten 20 kilo ekstra rundt midjen.

- Vi ropte «Fat man walking» etter ham, sier Ray Liotta, som også er i Venezia for å snakke om «Cop Land». Resultatet har blitt et comeback med tyngde og for første gang på 20 år - helt siden «Rocky» - har Stallone fått gode anmeldelser.

Han får mye ros for måten han framstiller en sjenert småbypolitimann. Han stilles overfor en moralsk konflikt, når de andre politifolkene i den lille byen ikke holder seg på rett side av loven. Stallone ville virkelig ha jobben. På den måten kunne den 51 år gamle amerikaneren få en ny start på karrieren som altfor lenge har dreid seg om éndimensjonale actionroller.

Manus i søpla

- Første gang jeg leste manuset, slengte agenten min det i søppelbøtta, sier Stallone når Dagbladet treffer ham på Cipriani, det dyreste hotellet i Venezia.

- Noen måneder seinere, da jeg hadde byttet agent, dukket manuset opp igjen. Til å begynne med lo jeg bare da regissøren ba meg spille den overvektige politimannen. Men så tenkte jeg at dette er så langt som det er mulig å komme vekk fra den filmstereotypen jeg har blitt, og da sa jeg ja.

Hvordan ble du kvitt magen (samtidig knepper Stallone opp sin mørkeblå Hugo Boss-jakke og viser at magemusklene igjen er av den harde sorten)?

- Ved å ha det utrivelig, og det har jeg fremdeles. Jeg skal love deg, at det eneste jeg spiser er en real proteinfrokost hver morgen, og etter det stapper jeg ikke i meg noe mer.

Når familien din spiser middag om kvelden, hva gjør du da?

- Blir suget for sterkt, hender det at jeg drikker en proteindrikk som kanskje inneholder 150 kalorier. Totalt blir det omkring 800 kalorier om dagen, og det er ingenting. Før gjorde jeg narr av folk som gikk på diett, og sa at det vel ikke var så vanskelig. Men det ér det, og det må jeg innrømme nå.

Robert De Niro og Harvey Keitel er også med i «Cop Land». Ikke akkurat dårlige karer.

Ny Rambo?

Slipper vi Rocky og Rambo framover, det går jo rykter om en fjerde Rambo-film?

- Jeg har fått en forespørsel, og jeg svarte at hvis manuset er bra, skal jeg tenke på det. Men det var bare for å være hyggelig. Rambo har gjort sitt, det er en del av livet mitt som jeg nå stenger døren til. Sier Stallone, reiser seg og går over til et bord der Ray Liotta og James Mangold allerede sitter. En servitør kommer bort og snakker med dem. Stallone sier ingenting. De har nok ikke proteindrikker på menyen i Venezia.