Kampen om makta

Slik ble Jonas en debattvinner­

I 2015 ble han slaktet, men etter gårsdagens partilederdebatt ble Jonas Gahr Støre av flere aviser og kommentatorer erklært som vinner. Slik forklarer Jonas og teamet snuoperasjonen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladets lederavdeling ga i går kveld Støre en femmer på terningen etter gårsdagens debatt. VG ga ham terningkast seks. Om de gode terningkastene sier Støre selv:

- Da har truffet en nerve i den debatten. Partilederdebatten er en spesiell debattform, som ikke minner om noe annet. Det er ni deltakere i 90 minutter. Men jeg opplevde at debatten handlet om viktige saker, og jeg fikk sagt det som er viktig for meg. Da er jeg fornøyd, sier Støre til Dagbladet.

- Lytter og lærer

Retorikkekspert Kjell Terje Ringdal ved høyskolen Christianina, Kjell Terje Ringdal, var enig med pressens kommentatorer:

– Jeg har aldri sett og hørt Støre så kortformulert og tydelig. Det var en statsminister som trådte fram, og jeg vil gi ham terningkast seks for innsatsen. Dette var vinn- eller forsvinn for Støre, og han vant, sier førstelektor i retorikk ved høyskolen Christiania, Kjell Terje Ringdal til NRK.

- For to år siden fikk du ikke like bra mottakelse, hvordan har du endret debattstrategi?

- For det første har det skjedd ting med meg på to år. Jeg arbeider med de oppgavene jeg har, og forsøker å lære av det som er nytt. Det har jeg hatt glede av. Men det viktigste er at vi har fått avklart politikk, samlet partiet og mobilisert til valgkamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer