Slik ble kidnappingsplanene avslørt

«Hvis ikke Beckham betaler dør Victoria»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi har siden i går ettermiddag arrestert ni personer mistenkt for å planlegge å kidnappe Victoria Beckham og hennes to barn. Kidnapperne ville kreve fem millioner britiske pund (ca. 60 millioner norske kroner) i løsepenger.

Arrestasjonene kom etter at gruppen var blitt infiltrert av to undercover-journalister fra den britiske avisa «News of the World». Avisen fikk for seks uker siden tips om et større tyveri fra det anerkjente auksjonshuset Sothebys. En av avisens reportere utgav seg for å være en rik gangster som ville kjøpe de eksklusive arabiske smykkene. Tre uker seinere oppdaget avisen at gruppen planla å kidnappe Victoria Beckham og hennes to barn.

Utstyrt med en forfalsket CV og kriminelt rulleblad, og navnet på en innsatt i Strangeways-fengselet utenfor Manchester som referent, greide en annen reporter å bli hyret inn som fluktsjåfør. For jobben ble han lovd 15 000 pund (ca. 170 000 NOK).

- Blodig alvor

«Våre etterforskere skjønte fra starten av at detaljnivået i planene, den forutseende planleggingen, spaningen, rekrutteringen og finansieringen av prosjektet som skilte dette plottet fra det vanlige løssnakket blant kriminelle om å kidnappe en kjendis» skriver News of the World i dag.

- Å ta Victoria blir ikke vanskelig. Vi må bare sikre oss at vi får pengene, det blir den vanskelige delen. Jeg skjønner ikke at sikkerheten er så dårlig. Jeg har en venn som jobber i en frisørsalong der Victoria en gang klippet seg. Da hadde hun bare en vakt utenfor, skal gjengleder Luli ha sagt til avisens reporter.

Planen var å overfalle Victoria Beckhams bil når den kjørte ut fra parets eiendom i Hertsfordshire, spraye kloroform inn i bilen for å bedøve alle passasjerene. Bedøvelsessprayen var allerede kjøpt i Italia.

- Det tar omtrent tre sekunder før den virker og så sover de i ca. en halvtime, skal Luli ha oppgitt.

Hvis barna Brooklyn og Romeo var i bilen skulle de også kidnappes. Deretter skulle de fraktes til et hus i Brixton i Sør-London.

- Hun må forsvinne helt, ingen må kunne se ansiktet hennes, ingenting. De er det mest populære paret i hele Storbritannia. Vi kan være sikre på at politiet vil være etter ræva vår, sa Jay, en annen av gangsterne.

Krangel om løsepengene

I Brixton skulle de vente med ofrene til løsepengene var utbetalt. Akkurat hvor mye de skulle kreve utløste kraftig debatt under et møte i gjengen på en restaurant i London i forrige uke.

- Jeg vil kreve Beckham for fem millioner, for ham er det som å bruke noen krone på en kopp kaffe, sa Luli.

Men en rumener kalt Adrian mente det ville være bedre å bare kreve en million, siden det ville sikre en kjapp utbetaling.

- De vil betale med en gang, før det har gått et døgn.

Men Luli sa nei.

- Tror du jeg vil risikere fengsel for en million pund?

Ni arrestert

Så langt er ni personer arrestert. Victoria Beckham sier til news of the World at hun er i sjokk, og paret ser nå nærmere på familiens sikkerhet.

- Den viktigste rollen til en far og ektemann er å sørge for familiens sikkerhet, sier David Beckham i en uttalelse.

I 1999 ble det avslørt planer om å kidnappe parets første barn, Brooklyn. Siden den gang har paret brukt store summer på sin egen sikkerhet. Deres overdådige hjem, ofte kalt «Beckingham Palace», har tv-overvåking, patruljerende vakter 24 timer i døgnet, vakthunder og piggtrådgjerde. Paret kjøpte i mars en skuddsikker Mercedes for nærmere to millioner kroner. I det siste har de leid inn sikkerhetskonsulenter og flere livvakter, deriblant et tidligere medlem av de britiske elitestyrkene SAS.

INFILTRERT, AVSLØRT OG ARRESTERT: Den britiske løssalgsavisa «News of the World» kan i dag avsløre hvordan de stanset kidnappingsforsøket mot Beckham.
STYRKER SIKKERHETEN: David Beckham avbildet i det han kjører inn på sin eiendom i Hertsfordshire. Paret har de siste årene brukt store summer på egen sikkerhet, og bla. kjøpt en skuddsikker Mercedes.