Slik ble nordmennene styrtrike på oppfinnelser

Geir, Per, Alf og Roy har tjent millioner på egne oppfinnelser. Intenst arbeid, tålmodighet og tro på egne ideer er nøkkelen, sier de.

RIK PÅ CHIPS: IT-gründer Geir Førre (47) slo seg opp på å utvikle mikrochips. Begge selskapene hans ble solgt for over en milliard kroner hver. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RIK PÅ CHIPS: IT-gründer Geir Førre (47) slo seg opp på å utvikle mikrochips. Begge selskapene hans ble solgt for over en milliard kroner hver. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): At ostehøvelen, sprayboksen og flaskepantautomaten er norske oppfinnelser, er godt kjent. Men i skyggen av disse har norske gründere stadig laget geniale nyvinninger som har vakt internasjonal oppsikt og sopt inn store pengesummer til opphavsmennene.

De fire norske oppfinnerne vi presenterer her, har slått seg opp på vidt forskjellige områder. Felles for dem er en lidenskap for prosjektet, en sterk vilje til å lykkes, kombinert med langsiktig planlegging og god forretningsteft.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer