Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik ble politiet takket etter Vancouver-opptøyene

Anti-demonstrasjon fra flaue borgere.

HILSENER: Hundrevis av post-it-lapper med klapp på skuldra til Vancouver-politiet har blitt klistret på denne politibilen etter opptøyene. Foto: DARRYL DYCK / The Canadian Press / AP
HILSENER: Hundrevis av post-it-lapper med klapp på skuldra til Vancouver-politiet har blitt klistret på denne politibilen etter opptøyene. Foto: DARRYL DYCK / The Canadian Press / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den i utgangspunktet svært rolige byen Vancouver har nå kommet til hektene igjen etter ishockey-opptøyene natt til torsdag.

OL-byen så tidvis ut som en krigssone, og forsikringskravene som nå hagler inn er i millionklassen. Butikken London Drugs hadde alene tyverier og ødeleggelser for rundt 5,5 millioner kroner, skriver News1130.com.

Bråkmakerne som satte fyr på politibiler, smadret butikkfasader og slåss med politiet er nå byens skam. Mange innbyggere i Vancouver har følt behov for å ta offentlig avstand fra opptøyene, blant annet på en «Skammens vegg» i sentrum der hundrevis har uttrykt sin avsky.

Det største symbolet på reaksjonene har blitt politibilen ovenfor. Mens patruljen var ute på et tilfeldig oppdrag, begynte forbipasserende  å klistre post-it-lapper med påskrifter som «Dere beskyttet oss», «Vi elsker dere» og «Takk til Vancouver-politiet».

SKAM FOR BYEN: Bråkmakere som ga seg ut for å være Vancouver Canucks-fans satte byen på hodet på onsdag etter at laget tapte i Stanley Cup. Foto: Anthony Bolante / Reuters / Scanpix
SKAM FOR BYEN: Bråkmakere som ga seg ut for å være Vancouver Canucks-fans satte byen på hodet på onsdag etter at laget tapte i Stanley Cup. Foto: Anthony Bolante / Reuters / Scanpix Vis mer

I løpet av kort tid var bilen overklistret med de vennligsinnede hilsenene, og politiet er rørt over responsen.

- Dette er overveldende. Dette er ikke bare et symbol på støtten til Vancouver-politiet, men til hele samfunnet - at det var noen få, men bare noen få, som sto bak dette, sier Rick Smitas i politiet til lokalmediene.

- Vi trenger ikke bråkmakere i denne byen. Man vil komme hit ned med familien og vite at man er trygg, sa en forbipasserende til News 1130.

Foto: Darryl Dyck / AP
Foto: Darryl Dyck / AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media