Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik ble Qatar blant verdens mektigste: - Har møter med al-Qaida

Snakker der andre ikke vil.

STRATEGIMØTE: Et av Qatars mange grep i borgerkrigen i Syria er å opprette dialog med al-Nusra - opprørsgruppa som er al-Qaidas front i Syria. Dette bildet, spredt via en al-Nusra-vennlig Twitter-konto i juli, viser soldater fra terrorhæren som planlegger et anslag mot regjeringsstyrker i storbyen Aleppo nord i Syria. Foto: AP / NTB scanpix
STRATEGIMØTE: Et av Qatars mange grep i borgerkrigen i Syria er å opprette dialog med al-Nusra - opprørsgruppa som er al-Qaidas front i Syria. Dette bildet, spredt via en al-Nusra-vennlig Twitter-konto i juli, viser soldater fra terrorhæren som planlegger et anslag mot regjeringsstyrker i storbyen Aleppo nord i Syria. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Qatar kan gjøre ting som ingen andre kan. Det gjelder også i Syria, sier Andreas Krieg, sikkerhetsrådgiver for Qatars regjering og professor ved King's College i London, til Dagbladet.  Verdens rikeste land er mindre i areal enn Buskerud fylke - men har over dobbelt så høyt brutto nasjonalprodukt per innbygger som Norge. Qatars største synlige trofé er VM i fotball i 2022. Men også politisk har Qatar en unik posisjon - ikke minst i Syria.

Qatar snakker med og forsøker å påvirke terrorgrupper og opprørere som ingen andre vil ta i. Målet, ifølge Andreas Krieg, er en visjon om et mer stabilt Midtøsten - og politisk makt til Qatar.

Snakker med al-Qaida

Et av Qatars mest kontroversielle prosjekter i Syria er samtaler med Jabhat al-Nusra — al-Qaida i Syria. Terrorgruppa anses som den nest farligste av opprørsgruppene i landet, etter IS, og har en rekke fremmedkrigere i sine rekker. Blant disse er europeere - også nordmenn.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

KJØP 12 MÅNEDER OG SPAR 33%

66 kr/ måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/ måned Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?