Slik ble svenske Stefan drept av 25 slag med en eksklusiv stiletthæl

Juryen brukte bare en time på å avgjøre skyldspørsmålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka fire om morgenen lokal tid 9. juni i fjor mottok politiet i Texas en telefon fra Ana Trujillo (45). Hun ringte fra en leilighet i et fornemt boligkompleks i Houston. 

Da de ankom ble døren åpnet av kvinnen. Hun var dekket av blod.

Inne i leiligheten fant de den svenske professoren Stefan Andersson (59). Ved siden av ham lå et par eksklusive Manolo Blahnik-sko i størrelse 39, med over 12 centimeter høye hæler.

Anderssons kropp skal ha hatt ti sår i hodet, og rundt 15 til 20 sår i ansiktet, armene og nakkeområdet.

- Selvforsvar I går brukte juryen en time på å finne henne skyldig. Trujillo, i lave hæler, lukket øynene et kort øyeblikk da dommen i skyldspørsmålet falt, men viste ellers lite følelser. Medlemmer av hennes familie forlot rettssalen gråtende.

I rettssaken hevdet Trujillo at Andersson, hennes av-og-på-kjæreste, var voldelig i fylla, og at hun hadde handlet i selvforsvar.

- Han tok tak i hendene mine, dyttet meg mot den ene kjøkkenbenken, så den andre kjøkkenbenken, og så dyttet han meg i veggen, sa Trujillo i et intervju med ABC News.

DØMT:  Ana Trujillo (45). Foto: Houston Police Department/ Reuters/ NTB Scanpix
DØMT: Ana Trujillo (45). Foto: Houston Police Department/ Reuters/ NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Trujillo mistet hun bevisstheten etter flere dytt i veggen, og da hun våknet til igjen lå hun over en stol mens Andersson forsøkte å ta av henne beltet.

Hun begynner å sparke ham, og får etterhvert tak i en av skoene sine, og slår løs. Etter hvert begynner en blødende Andersson å løsne grepet, og besvimer. Da ringer hun nødtelefonen.

Livstid Påtalemyndighetene avviste Trujillos påstander om at drapet skjedde i selvforsvar. En nabo hørte bare en mann skrike om hjelp, Trujillo hadde ikke skader som kunne dokumentere hennes forklaring, og sa ikke at hun hadde vært i livsfare da hun ringte nødtelefonen.

Straffeutmåling er ventet senere i dag. Trujillo risikerer livstidsstraff.

Andersson var født i Sverige, men professoren ved universitetet i Houston skiftet seinere til amerikanske statsborgerskap.

DRAPSVÅPENET: Et par blå Manolo Blahnik i størrelse 39. Foto: Houston Chronicle, Brett Coomer/ Reuters/ NTB Scanpix
DRAPSVÅPENET: Et par blå Manolo Blahnik i størrelse 39. Foto: Houston Chronicle, Brett Coomer/ Reuters/ NTB Scanpix Vis mer