Slik ble William Bernhard (3) sjefen på karnevalet

Mor måtte ut i den store verden for å finne oppskriften.

DETTE VAR BESTILLINGEN:  Og slik ble karnevalkostymet ingen hadde sett før i Frogn i Akershus. Foto: Kjersti Dahl.
DETTE VAR BESTILLINGEN: Og slik ble karnevalkostymet ingen hadde sett før i Frogn i Akershus. Foto: Kjersti Dahl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du får to sjanser til å gjette hva William Bernhard Dahl (3) skal bli når han blir ordntli' stor.

Skurtresker gir et halvt poeng.

Bonde gir full pott.

I relativt ung alder er han veldig engasjert i alt som rører seg på korn- og grønnsakgården til foreldrene Thorleif Dahl (36) og Kjersti Dahl (31) i Nordre Frogn i Akershus. Og særlig det som har motor.

MATERIALER:  Først er det en pappeske som gjelder, for eksempel en tom bleieeske. Foto: Kjersti Dahl.
MATERIALER: Først er det en pappeske som gjelder, for eksempel en tom bleieeske. Foto: Kjersti Dahl. Vis mer

- Det er traktorer og skurtresker og all verdens lekemaskiner i stua, konstaterer mor.

Combine costume

Men hva gjør foreldre når en 3-åring insisterer på å VÆRE skurtresker i karnevalet i barnehagen.

- Vi prøvde å dra fram kostymer vi har i skapet til den slags, men det nyttet ikke. Skurtresker var det eneste som gjaldt, sier mor.

EN 3-ÅRING OG HANS DRØM:  William Bernhard og hans kostyme før karnevalet. Skurtreskeren kom kom fra festen med et par bulker. Foto: Kjersti Dahl.
EN 3-ÅRING OG HANS DRØM: William Bernhard og hans kostyme før karnevalet. Skurtreskeren kom kom fra festen med et par bulker. Foto: Kjersti Dahl. Vis mer

Og hvor finnes sånt ?

- Jeg så ingen annen utvei enn å sjekke ut «combine costume» på google. (Combine er skurtresker på engelsk). Og jamen var det noen i USA et eller annet sted som hadde prøvd seg på noe sånt før.

- Så da måtte vi finne fram en passe stor pappeske, spraymaling og endel annet. For det var ikke måte på bestillingene han hadde lagt. Blant annet skulle tvinna foran, som drar inn kornstråene i maskinen, gå rundt. Akkurat som på en orntli' tresker, sier mor når første del av ståheien er i ferd med å legge seg. Akkurat som gutten med det originale karnevalkostymet.

For ståhei ble, aller først på karnevalet nå rett før helgen.

- Voldsomt stas
- Prinsessene kom nok litt i bakgrunnen. Alle skulle ta bilde av skurtreskergutten. Så tok det fart da jeg la ut bildet på Facebook-sida  Nettverk for kvinnelige bønder. Så ringte Bondebladet. Og så, jeg vet ikke ikke, ler mor.

FRA JORD TIL BORD:  Tuva Øye (10) i Ørsta er også inspirert av matens vei fra jord til bord. På karnevalet på Vikemarka skule dukket hun opp litt høyere oppe i næringskjeden enn skurtreskergutten fra Akershus. Materialene til kostymet som induksjonsovn fant mor i kroker og skap på jobben hos PPT (Pedagogisk psykologisk tjeneste). Foto: Reidunn Tvergrov Øye.
FRA JORD TIL BORD: Tuva Øye (10) i Ørsta er også inspirert av matens vei fra jord til bord. På karnevalet på Vikemarka skule dukket hun opp litt høyere oppe i næringskjeden enn skurtreskergutten fra Akershus. Materialene til kostymet som induksjonsovn fant mor i kroker og skap på jobben hos PPT (Pedagogisk psykologisk tjeneste). Foto: Reidunn Tvergrov Øye. Vis mer

- Og hva sier skurtreskergutten selv om oppmerksomhet ?

- Han har heldigvis selv ikke begynt å surfe på nettet. Men det var voldsomt stas med selve treskeren i John Deere-farger og med alt som skjedde i barnehagen. Det vi foreldrene er mest overrasket over, er at kostymet overlevde festen med bare et par bulker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer