Coronaviruset:

Slik blir 17. mai

Gjeldende nasjonale råd og regler vil også gjelde på 17. mai. Steder med høy smitte vil kunne ha enda strengere regler enn de nasjonale, opplyser kulturministeren.

REGLENE: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja legger frem de nasjonale coronaregelene for 17.mai-feiringen. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kulturminister Abid Raja (V) sier på en pressekonferanse torsdag at arbeidet med årets 17. mai-feiring er godt i gang rundt om i landet.

- Nå står vi her igjen for å si at pandemien vil prege feiringen av vår nasjonaldag også i år, sier han.

Kultur- og likestillingsministeren forteller at han har vært i dialog med 17. mai-komiteer over hele landet.

- Også i år er det mange kreative planer som blir laget av iherdige komitéarbeidere slik at feiringen lokalt blir best mulig etter forutsetningene som er, sier Raja.

Kulturministeren viser til at vi er inne i trinn 1 av regjeringens gjenåpningsplan, og vaksinerer stadig flere - samtidig som man fremdeles ser lokale utbrudd.

- Vi kan ikke glippe nå. Derfor vil gjeldende nasjonale råd og regler også gjelde på 17. mai. Steder med høy smitte kan ha lokale råd og regler som er enda strengere enn de nasjonale, slik som her i Oslo. Her vil det være de lokale reglene som gjelder, når de er strengere enn de nasjonale.

Private hjem

17. mai-tog, annonserte taler, leker, kransenedleggelser og liknende er omfattet av covid-19-forskriftens regler om arrangementer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.