Slik blir 17. maiværet

På nasjonaldagen kan hele Norge gå i tog i perfekt «bunadsvær».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På nasjonaldagen neste uke kan du gå i tykk bunad av ull uten å risikere å bli klam under stakken.

Ifølge værprognosene for neste uke er det temperaturmessig meldt perfekt «bunadsvær» over hele landet.

- Det har vært mye bra vær den siste tiden med temperaturer langt over 20 grader flere steder, men temperaturene vil synke allerede torsdag, sier Espen Biseth Granan, vakthavende meterolog ved Meteorologisk institutt.

Det er godt nytt for de bunadskledde på nasjonaldagen. Neste uke vil det bli rundt 10-15 grader stort sett landet rundt.

Blandet vær i helga
Selv om temperaturen avtar vil det fortsatt være muligheter for å sole seg i pinsehelga for de som bor på Østlandet.

For resten av landet vil været bli variert.

- Det kommer inn kaldere luft mot helgen. Det betyr at flere steder i landet vil oppleve å få byger, sier meteorolog Espen Biseth Granan.

Mot helgen vil det legge seg et skydekke over Trøndelag og Nord-Vestlandet som vil vare til 17. mai.

I hele Nord-Norge er det ventet ustabilt vær med enkelte perioder med nedbør. Også på Sørlandet er det ventet nedbør i helgen.

Fortsatt best i øst
Om Østlendingene fortsatt kan sette solbrillene på nesa 17. mai vil ikke meteorolog Espen Biseth Granan garantere, men at det blir fint er det stor sjanse for.

- De som bør østafjells får det beste været. Det er bare rundt 10 prosent sjanse for at Oslo-området får regn, sier Bisth Granan.

Ifølge Meterologisk instiutt vil det på nasjonaldagen i Tromsø bli overskyet, sju grader og utrygt for regn. Den ustabile værtypen gjelder også resten av Nord-Norge.

Fram med paraplyen?
Vestover i landet viser værprognosene at det er større grunn til å ta fram paraplyen. Meteorolog Espen Biseth Granan tror det er 40 prosent sjanse for at Bergen får regn. Like store sjanser for nedbør blir det i Trondheim.

Selv om det er utrygt for regn enkelte steder er det imidlertid ikke sikkert at man trenger å dra fram paraplyen, påpeker meteorologen. Temperaturmessig vil det bli bra å gå i bunad i hele landet.

- Usikkerheten en uke i forveien er ganske stor, så det er godt mulig det kan endre seg, sier Espen Biseth Granan.

Ønsker du mer detaljert oversikt over været? Se Dagbladets egen værside.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram