Slik blir barnets ansiktstrekk formet inne i magen

Se den fascinerende utviklingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvorfor får noen store øyne, små ører eller skjev nese? Mange vordende foreldre lurer på hvordan barnet deres vil se ut. 

En spektakulær video fra BBCs serie «Inside the Human Body»  viser hvordan barnets karakteristiske ansiktstrekk utvikler seg inne i morens mage.

Animasjonsvideoen er satt sammen av 3-D-modeller av ansiktet basert på skanninger gjort i første trimester, og viser hvordan ulike seksjoner av ansiktet vokser og settes sammen, allerede en til tre måneder etter unnfangelsen.

Som et puslespill I videoen ser du tydelig hvordan de forskjellige delene av ansiktet sakte utvikler seg til et gjenkjennelig menneskeansikt.

- Det var vanskelig med strukturene som nesa og ganen, som ikke eksisterte under størsteparten av animasjonen, sier forsker David Barker til New Scientist.

- De tre hoveddelene i puslespillet møtes i midten av overleppen og danner philtrum, sier BBCs Michael Mosley.

Viktig utvikling Philtrum er den vertikale gropen i overleppen, og dersom denne utvikler seg feil kan det føre til leppe- kjeve- eller ganespalte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer