Slik blir db.nos dekning av terrorsaken

- Alvorligste saken i Norge etter krigen.

DEKNING AV RETTSAKEN: Under rettsaken mot Anders Behring Breivik vil Dagbladet ha omfattende dekning både i papir og på nett. - Det er viktig å ha en tung dekning av den mest alvorlige rettsaken etter krigen, sier nyhetsredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord.  Foto: NINA HANSEN
DEKNING AV RETTSAKEN: Under rettsaken mot Anders Behring Breivik vil Dagbladet ha omfattende dekning både i papir og på nett. - Det er viktig å ha en tung dekning av den mest alvorlige rettsaken etter krigen, sier nyhetsredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord. Foto: NINA HANSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag starter rettsaken mot Anders Behring Breivik i Oslo Tinghus.

Dagbladet vil tilby en omfattende dekning av en av norgeshistoriens største og mest alvorlige rettssaker på dbtv, og db.no.
 
dbtv kan du følge rettssaken hver dag den første uka.

Under ser du noen av sendingene dbtv kommer med:

Studio: Dagbladet kommer til å ha direktesendinger fra vårt livestudio i Pilestredet hver dag.

Første sending begynner klokken 08.00 til 09.00.

I tillegg vil det bli sendt sending når retten tar lunsjpause og etter at retten er hevet. Det er leder av Dagbladets samfunnsavdeling, Martine Aurdal, som skal lede sendingene.

Her vil vi i tillegg til egne kommentatorer trekke inn ulike gjester til hver sending.

Livekamera fra Oslo tinghus:
Dagbladet kommer til å ha livesendinger både i Oslo tinghus og utenfor under rettssakens første uke.

Her vil Dagbladets reportere intervjue kommentatorer og eksperter.

Sendinger fra retten:
Mediene får lov til å sende enkelte deler av rettssaken direkte fra rettssal 250 i Oslo.

NRK vil stå for vil stå for all filming fra retten, og disse sendingene vil være tilgjengelige på dbtv.

Mediene kommer til å sende direkte den første rettsdagen, men det vil ikke bli noen TV-sendinger av Anders Behring Breiviks egen forklaring.
 
360 graders kamera:
I tillegg har dbtv også et 36-graders kamera i andre etasje i Oslo tinghus, der du som seer selv kan klikke deg rundt i lokalet utenfor rettssal 250.
 
Livestudio: Det vil bli anledning til å følge rettssaken tett gjennom Dagbladets livestudio på nett.

Her vil man både kunne se dbtv-sendingene, i tillegg til at Dagbladets reportere vil skrive fortløpende det som skjer i retten, samt legge inn bilder og videoklipp.

Det vil også være mulig for deg som leser å delta og stille spørsmål til reporterne i dette studioet.
 
Dagbladet kommer til å rapportere løpende fra rettsaken, også de dagene Anders Behring Breivik skal forklare seg.
 
- Hans forklaring er viktig i forhold til spørsmålet om hans tilregnelighet, derfor vil vi gjengi mye av det han sier ordrett, sier Alexandra Beverfjord, nyhetsredaktør i Dagbladet, og legger til at det vil hele veien bli gjort en løpende vurdering før tekst publiseres.

På nett er det utviklet et interaktivt kart som viser terrordøgnet minutt for minutt. 

Minnesiden for ofrene som ble opprettet ifjor, viglemmerikke.no, vil og komme tilbake nå.

Terrorfri sone:
Dagbladet kommer også til å tilby en terrorfri førsteside for de som ønsker det.
 
- Vi hører av og til fra lesere og pårørende at det blir mye om terrorsaken i mediene. Derfor skal db.no ha en terrorfri utgave slik at de som ønsker det kan få et alternativ, sier Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen.
 
Knappen vil ligge øverst på db.no sin førsteside.

- Viktig dekning Selv om det har vært mange meninger om at det har vært for mye dekning av 22 juli saken, mener Dagbladets nyhetsredaktør, Alexandra Beverfjord, at det er svært viktig å dekke denne begivenheten.

- Det er viktig å ha en grundig og tung dekning av rettsaken, det er den mest alvorlige rettsaken vi har hatt i Norge etter krigen.

Rettsaken skal foregå i ti uker, og det er nå i den første uken fra og med tirsdag at siktede skal forklare seg. Dekningen av saken vil derfor foregå i ulike faser forklarer Beverfjord:
- Det kommer selvfølgelig til å bli knyttet veldig stor interesse til den første uka, så vil det avta litt, så vil det nok bli mer trykk igjen i ulike faser av saken.

Dagbladet har siden 22 juli hatt en massiv dekning av saken, og Beverfjord sier det har vært et viktig journalistisk prosjekt for Dagbladet å drive kritisk journalistikk rundt Anders Behring Breiviks påstander:

- Han har fra første stund prøvd å skape et opphøyd og fryktinngytende bilde av seg selv, og det Dagbladet har gjort er å avdekke mange av hans løgner og bløffer. Vi har hatt en gravegruppe som har jobbet opp mot akkurat det, siden 23 juli og som kommer til å  være sentral nå under rettsaken.