Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik blir de ekstreme islamister

Unge nordeuropeiske kvinner som tiltrekkes av ekstrem radikal islamisme er usikre og preges av svart-hvit tenking.

IS-PATRULJE: Tilslørte kvinner og menn med skarpladde våpen patruljerer gatene i den syriske byen Raqqa. Denne byen var en gang en bastion for president Badhar Assad og hans regime, men styres nå med jernhånd av styrker fra Den islamske staten (IS). Bildet ble først publisert på en militant nettside. Foto: AP / NTB Scanpix
IS-PATRULJE: Tilslørte kvinner og menn med skarpladde våpen patruljerer gatene i den syriske byen Raqqa. Denne byen var en gang en bastion for president Badhar Assad og hans regime, men styres nå med jernhånd av styrker fra Den islamske staten (IS). Bildet ble først publisert på en militant nettside. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førsteamanuens Anne Birgitta Nilsen ved Høgskolen i Oslo og Akershus har de siste månedene forsket på unge kvinner som slutter opp om ekstrem radikal islamisme og vil til den Den islamske stat.

- Det er unge kvinner, ofte jenter som har falt utenfor, og blir møtt med vennlighet i et nytt ukjent miljø og føler at de blir møtt godt tatt imot og inkludert. Fra å stå på utsida, føler de at de er med og betyr noe, sier Anne Birgitta Nilsen til Dagbladet.

Unge kvinner

Hun har brukt Facebook-profilene til jenter fra 14 års alderen og opp til unge kvinner mot 30 år, for å finne ut hvem de radikaliserte kvinnene er.

- Jeg har benyttet profilene til nordeuropeiske kvinner. Franske, belgiske, tyske og nederlandske kvinner. De har flere fellestrekk. De er unge og usikre. De er preget av en voldsom svart-hvitt-tenkning. Det er ingen nyanser, og de tar veldig avstand fra majoritetssamfunnet og de vantro, sier førsteamanuensen ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER! Les du også, nå kun 100 kroner for hele 2020.

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

TILGANG I HELE 2020*

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER!

100 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP TILGANG I HELE 2020*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

TILGANG I HELE 2020* 100 kr til 1 jan 2021. Fornyes automatisk til 795,-/år

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/mnd

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99,-/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?