Slik blir de nye sjefene

Den egenskapen som settes høyest hos en leder i dag er empati. Samtidig krever vi at sjefen skal være målrettet og besluttsom. - En ny ledertype er i anmarsj, mener NHO, som har stått for undersøkelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 69 prosent av i alt 2568 personer som er blitt spurt, velger seg den «teambyggende lederen» som den beste. 16 prosent ønsker seg «den faglige sterke lederen», mens 15 prosent helst vil ha en «visjonær strateg» som leder, viser en undersøkelse fra Næringslivets Hovedorganisasjon som Dagbladet i dag kan presentere.

Alle som deltok i denne omfattende undersøkelsen oppholdte seg i helga på «Kvinner viser vei»-messa på Hamar. Direktør i NHO, Marit Wiig, mener likevel kartleggingen er representativ for hva som rører seg i norsk næringsliv for tida.

Empati på topp


- Forsamlingen er kanskje mer bevisste på lederspørsmål enn et gjennomsnitt i befolkningen, men materialet på over 2500 spørreskjemaer er betryggende stort, mener Wiig.

15 prosent av de spurte var menn, mens resten var kvinner og svarerne fordelte seg omtrent likt på privat og offentlig sektor.

Utvalget ble også spurt om hvilke tre egenskaper de setter høyest hos en sjef.

Og den egenskapen som ble valgt hyppigst, både blant mennene og kvinnene i undersøkelsen, var empati!

Sosiale antenner


- Dette viser en ny trend som viser at for å være en god leder må du ha sterke sosiale antenner. De beste lederen er den som har evne til empati samtidig som vedkommede er målrettet og besluttsom, sier Wiig.

«Målrettet», «besluttsom» og «strukturert», er nemlig de andre egenskapene medarbeidere i norske bedrifter ønsker seg hos sine sjefer - stadig ifølge denne undersøkelsen.

- Den lederen som tar seg tid til å lytte samtidig som han klarer å ta beslutninger, er framtidas ledertype. En ny ledertype er i anmarsj, mener Marit Wiig.

De egenskapene som ikke er spesielt ettertraktet er den krevende, stabiliserende og systematiske lederen. Den omsorgsfulle lederen havner midt på treet.

- Er det mange ledere i dag som er både sosialt intelligente og handlekraftige?

- Noen er det, men det burde vært flere, sier Wiig.