Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik blir den nye giganten

Dette forslaget blir presentert for generalforsamlingen i Kværner. Det må ha 2/3 av stemmene for å bli vedtatt:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette har jeg tro på

FUSJON : Aker Maritime, eid av Kjell Inge Røkke, slås sammen med Kværners olje- og gassdivisjon. Dette skal skape en ny, sterk aktør i olje- og gassbransjen, med et betydelig potensial for vekst internasjonalt. Aker Maritime er priset til 3,6 milliarder, inklusive 0,8 milliarder i gjeld. Bytteforholdet bestemmes av emisjonskursen. MER KAPITAL: Det nye Kværner skal få tilført 3,5 mrd. i frisk egenkapital. Det blir en såkalt rettet emisjon mot utvalgte investorer (en utvidelse av aksjekapitalen), på minimum 2 milliarder kroner. Kursen fastsettes til mellom 4 og 8 kroner pr. aksje. Aker Maritime har forpliktet seg til å delta med inntil 500 millioner kroner i emisjonen. Dagens Kværner-aksjonærer inviteres i januar til en fortrinnsrettsemisjon på 1 milliard kroner, til samme kurs som den rettede emisjonen. De vil da få mulighet til å opprettholde sin relative eierandel i Kværner.

UTSETTE GJELD: Gjelden på 8,5 milliarder håndteres slik, dersom alle bankene godtar det: Nedbetalingen av 4,5 mrd. utsettes i ti år. Tilbakebetalingen av 4 mrd. utsettes i tre år. Bankene får ikke rett til å konvertere gjeld til aksjer (egenkapital).

RØKKE EIER: Aker Maritimes eierandel i Kværner etter fusjonen og tilførsel av ny kapital vil større rundt 50 prosent.

Hele Norges coronakart