Black Friday 2020 under corona:

Slik blir det i år

Hvordan blir Black Friday under en coronapandemi? Kan butikkene gjennomføre den store handledagen eller blir det alternative løsninger?

BLACK FRIDAY: På Norwegian Outlet på Vestby, var det kaos da et utvalg med dunjakker skulle selges for en brøkdel av førpris i 2017. Dette ønsker Oslo Fashion outlet Vestby, å unngå i år. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

Black Friday er en av handelsstandens store inntektsdager. I 2019 gikk betalingskortene til nordmenn varme for 3,8 milliarder kroner.

Men hvordan blir Black Friday i år mens coronapandemien herjer?

Foreløpig kan det se ut til at Black Friday blir noe annerledes, men coronapandemien stopper ikke handelsstanden fra å gjennomføre, hvis ikke helsemyndighetene gjør det.

Har ikke vurdert gjennomføringen

Folkehelseinstituttet (FHI) har så langt ikke tatt en vurdering rundt gjennomføringen av Black Friday. Pandemien og smitteverntiltakene vil prege hverdagen en god stund framover, og også aktiviteter knyttet til Black Friday. Derfor vil FHI bare uttale seg på generelt grunnlag.

- Det er viktig på kjøpesentre og i butikker generelt, at det legges til rette for at folk kan holde avstand, og at det er muligheter for god håndhygiene. Også skal man selvsagt ikke dra på shopping når man er syk - da skal man holde seg hjemme, uttaler avdelingsdirektør Line Vold i FHI til Dagbladet.

Helsedirektoratet har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

- Mindre hysteriske tendenser

Varehandelekspert i Danske Bank, Eirik Melle, mener det er vanskelig å vite hvordan Black Friday vil bli ennå, fordi smittevernsituasjonen vil bety mye, men han tror handledagen vil bli gjennomført på en eller annen måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer