Slik blir ditt fremtidige bankkort

Kan du tenke deg et liv uten pinkoder og passord? I nær fremtid kan pekefingeren din være ditt viktigste passord.

DENNE LESER FINGEREN DIN: Ralph W. Bernstein ved IDEX viser frem fingeravtrykksavleser som kan festes bankkort. Fingeravtrykket leses av, og godkjenner om det er rett eier som holder i kortet. Denne bruken av biometri vil være løsningen i fremtiden - skal man tro ekspertene rett. Dette skal visstnok være den beste teknologien for å unngå ID-tyveri. Foto: Jo Straube / Dagbladet
DENNE LESER FINGEREN DIN: Ralph W. Bernstein ved IDEX viser frem fingeravtrykksavleser som kan festes bankkort. Fingeravtrykket leses av, og godkjenner om det er rett eier som holder i kortet. Denne bruken av biometri vil være løsningen i fremtiden - skal man tro ekspertene rett. Dette skal visstnok være den beste teknologien for å unngå ID-tyveri. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Christian Meyer, leder av Prosjekt ID-tyveri ved NorSIS (Norsk Senter for informasjonssikring) er bruken av biometri løsningen for fremtiden — det kan for eksempel bety at pekefingeren din kan bli den nye «pinkoden» når du skal aktivere minibankkortet, adgangskortet på jobben, ID-kort og passet når du skal utenlands.  

Og skal vi tro ekspertene er dette den beste løsningen for å hindre id-tyveri, kortsvindel og hindre hackeangrep mot banken.  

- Stor økning ID-tyveri Ifølge en undersøkelse gjennomført av TNS Gallup har 124 000 nordmenn blitt utsatt for ID-tyveri de siste to årene.  

Ferske tall fra Politidirektoratet viser at 537 norske pass forsvant i posten i fjor - dette er en økning på mer en 65 prosent fra 2009. I fjor meldte 2319 nordmenn at passet deres ble frastjålet.  

- Vi ser en økning av omfanget av identitetstyveri. Vi ser behov for en sterkere sikring av personopplysninger, som må balanseres i forhold til brukervennlighet, sier Christian Meyer, leder av Prosjekt ID-tyveri til Dagbladet.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer