Slik blir du kvitt negative tanker

En spansk-amerikansk studie konkluderer med at løsningen er latterlig enkel. Kast dem i søpla.

FORSKNING: En ny studie viser at du blir kvitt negative tanker, i hvert fall midlertidig, om du skriver dem ned på en lapp, og kaster dem i søpla. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSKNING: En ny studie viser at du blir kvitt negative tanker, i hvert fall midlertidig, om du skriver dem ned på en lapp, og kaster dem i søpla. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanske og spanske forskere, som har undersøkt hva som påvirker menneskets tanker, har denne uka publisert resultatene av sin studie i det velrenommerte tidsskriftet Psychological Science.

Studien viser at man kan kvitte seg med negative tanker på en latterlig enkel måte - det er bare å skrive dem på en lapp, rive den i stykker og kaste restene i søpla.

Tre eksprimenter Richard Petty ved universitetet i Ohio har sammen med Pablo Briñol, Margarita Gascó og Javier Horcajo, som alle er ved universitetet i Madrid, er forfatter av studien.

- Hvordan du merker tankene dine, som søppel eller noe du må beskytte, ser ut til å ha en innvirkning på hvordan du bruker de tankene, sier Petty i en pressemelding.

I studien har de gjennomført tre eksperimenter. I det første eksperimentet skrev 83 spanske studenter ned sine tanker om kroppen sin på en lapp, noen negative og noen positive.

Deretter fikk halvparten beskjed om å kaste lappen i søppelbøtta, de andre skulle se om de hadde noen skrivefeil på lappen sin.

Forskjeller Til slutt skulle alle notere hva de syntes om forskjellige kroppsdeler på en skala.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer