Forsinkelser i vaksiner

Slik blir du rammet ved forsinkelse

Dersom verken Janssen-vaksinen eller AstraZeneca blir brukt i Norge, blir vaksineringen forsinket i flere uker. Sjekk når du kan forvente å få vaksine.

KAN BLI RAMMET: Mange aldersgrupper kan bli rammet av store forsinkelser i vaksineringen dersom Norge ikke kommer til å bruke vaksinene fra Janssen og AstraZeneca. Sjekk i kalenderen under hvor mye forsinket din gruppe kan bli. Foto: Marit Hommedal / NTB
KAN BLI RAMMET: Mange aldersgrupper kan bli rammet av store forsinkelser i vaksineringen dersom Norge ikke kommer til å bruke vaksinene fra Janssen og AstraZeneca. Sjekk i kalenderen under hvor mye forsinket din gruppe kan bli. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

13. april stoppet Johnson and Johnson utsendingen av Janssen-vaksinen til Europa. Norge hadde i utgangspunktet ventet 1,6 millioner doser av éndosevaksinen i løpet av sommeren, og ønsket å vaksinere alle over 18 år i løpet av juli.

Samtidig med Janssen-stoppen, er det også midlertidig stans i bruk av AstraZenecas vaksine. FHI forventer ikke at AstraZeneca-vaksinen kommer tilbake igjen i vaksinasjonsprogrammet, men vaksinen skal nå granskes av en ekspertgruppe fram til 10. mai.

Dersom ingen av disse vaksinene blir brukt vil det bli store forsinkelser for flere aldersgrupper. I Dagbladets vaksinekalender under kan du se akkurat hvordan forsinkelsene kan ramme deg:

Kan bli ferdig i juli

Kalenderen baserer seg på FHIs nøkterne scenario fra 15. april. Det inkluderer bare bruk av mRNA-vaksinene fra Pfizer og Moderna. Dersom Janssen-vaksinen for eksempel blir tatt i bruk i Norge i den første uka i juni, vil det ha stor betydning for tempoet og når de fleste kan forventes å få tilbud om vaksine.

Ifølge FHIs optimistiske scenario vil da alle over 18 år i Norge ha fått tilbud om første vaksinedose i løpet av juli. Janssen-vaksinen krever bare én dose, og Norge kan i løpet av sommeren motta to millioner doser om den kommer inn igjen i programmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer