SOLFYLT GLADMAT-FESTIVAL:Sandie Sortland og Yngve Sortland nyter pinnekjøtt og komle i steikende sol på Gladmat i Stavanger i går. Festivalen vil få fint vær i dag, men framover vil de få regn og gråvær. 
Foto: Marie von Krogh
SOLFYLT GLADMAT-FESTIVAL:Sandie Sortland og Yngve Sortland nyter pinnekjøtt og komle i steikende sol på Gladmat i Stavanger i går. Festivalen vil få fint vær i dag, men framover vil de få regn og gråvær. Foto: Marie von KroghVis mer

Slik blir festivalværet i helga

Regn og flomfare i sør, men det kan bli rekordvarmt i Nord-Norge i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Nord-Norge får det beste været denne uka, men i den kommende perioden er det Østlandet som har best sjanser for sol.

- Lavtrykk vil stå i kø i den kommende perioden, og det blir ustabilt over hele landet. Det er ikke utsikter for høytrykk og knallvær, sier meteorolog Inger-Lise Aasen ved Meteorologisk institutt.

30 grader i Nord-Norge «Reginedagan» som er en festival for fortelling og kystkultur i Bø i Vesterålen kan vente seg knallvær på fredag, men regn i helga.

- Det mest spesielle denne perioden er varmen som kommer i Nord-Norge. Varm luft blir presset fra øst og gir nydelige 25 til 30 grader på fredag. Det er godt mulig at Nord-Norge vil få noen varmerekorder for denne sommeren, sier meteorolog Jan Näs ved StormGeo.

Dessverre blir varmen kortvarig i Nord-Norge og i helga vil temperaturene synke igjen, og det blir regn og gråvær.

Inger-Lise Aasen ved Meteorologisk Institutt er ikke like sikker på temperaturene i Nord-Norge som Näs.

— Det er varslet stigende temperaturer på fredag, men det vil ikke bli noe særlig over 20 grader, sier Aasen.

Ustabilt i Midt-Norge Storåsfestivalen i Meldal i Trøndelag kan vente seg regn og gråvær når den arrangeres i helga.

- Mot helga blir det mer variert, men i hovedsak blir det generelt ustabilt og grått vær, sier Näs.

Ifølge meteorolog Alexandra Ohlsson ved Sveriges meteorologiska och hydrologiska institutt (SMHI) blir det ustabilt vær over hele Norge mot helga.

— Det blir noen oppholdsperioder, med småskurer lokalt, sier hun.

Muligheter for flom på Østlandet Peer Gynt-stevnet i Gudbrandsdalen vil nok få det beste festivalværet i tida som kommer, selv om skuespillerne Charlotte Frogner og Dennis Storhøi kanskje vil bli litt våte av regnbygene.

Ifølge Näs vil det fortsette slik i den kommende perioden. Et lavtrykk fra sørøst vil komme inn mot Østlandet allerede i dag.

- Selv om dagene begynner med sol, så er det et lavtrykk på vei fra sørøst mot Norskehavet som vil gi regn de fleste steder. Temperaturene vil ligge nær eller under 20 grader de fleste steder, sier han.

 Regnet som kommer på Østlandet vil medføre økende vannføring i små og middelstore vassdrag de to neste dagene som kan gå over nivået for middelflom, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Lavtrykk på sør- og vestlandet Glad Mat-festivalen i Stavanger vil få fint vær i dag, men framover vil de få regn og gråvær.

— Om det blir regn har vi flere restauranttelt som folk kan gå inn og kose seg i, sier presskontakt for Glad Mat, Ingveig Tveranger.

På Vestlandet blir det bra vær og sol i dag, men det blir regn i de kommende dagene.

 Ifølge Näs er det usikkert på Sørlandet, og Canal Street, Arendal Jazz & Blues festival kan få regn, men også perioder med opphold.

—Det kan bli mindre regn om lavtrykket beveger seg lenger nord, men neste lavtrykk kommer tett på mot helga igjen. Generelt vil gråværet dominere den kommende perioden på Sørlandet, sier Näs.

VÅT PEER GYNT:  Dennis Storhøi spiller Peer Gynt på Gålå, og kan vente seg godvær mellom regnbygene. Foto: Silje Rindal / Dagbladet
VÅT PEER GYNT: Dennis Storhøi spiller Peer Gynt på Gålå, og kan vente seg godvær mellom regnbygene. Foto: Silje Rindal / Dagbladet Vis mer