Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik blir Gros nye liv (uten Arne Olav)

GENEVE (Dagbladet): Gro Harlem Brundtland flytter trolig alene til Genhve når hun i midten av juli tiltrer i den nye jobben. - Arne Olav får nok ikke fri til å være med, sier Gro til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun har ennå ikke bestemt om hun skal leie seg hus eller leilighet i det som er en av ver- dens dyreste byer.

Uten ektefellen får Gro en nettolønn på 791 000 kroner, representasjonskonto på 140 000, egen bil med sjåfør og et stort sekretariat i den store WHO-bygningen.
Gro tar med seg Kjell Magne Bondeviks ekspedisjonssjef som sin nærmeste medarbeider, men det er uklart hva slags tittel Jonas Gahr Støre skal ha. Det kommer til å bli omfattende diskusjoner om Gros stab i tida før hun tiltrer, og han er den eneste hun tar med seg fra Norge i første omgang.

Hun kommer til å jobbe og bo i diplomatbyen i Sveits med flere tusen FN-ansatte og utallige ambassadører, diplomater, diplomatfruer og sjåfører.

Reiser

Gro kommer til å reise jorda rundt som verdens fremste helseambassadør, og har gang på gang slått fast at hennes fremste oppgave er å sette helse på den internasjonale politiske dagsorden.

Hun blir organisasjonens ansikt utad og skal møte statsledere, statsministrer og helseministrer over hele kloden, men i første omgang ligger trolig jobben i Genhve.
Gro Harlem Brundtland må rydde opp i WHO, som har store problemer både med organisasjonen og utnyttelsen av ressurser.

Hun må rydde bort alt som kan minne om korrupsjonsanklagene som har svekket WHO under generaldirektør Nakajimas ti år lange styre.

Energisk

Hun har lovt en energisk, åpen og demokratisk lederstil. Noe av det første hun sa etter valget i går var: - Nå er det bare å brette opp skjorteermene.

Før hun sitter i direktørstolen vil ikke Gro komme med erklæringer, og hun understreker at hun ikke skal gjennomføre reformer uten at de ansattes organisasjoner får komme til orde. Hun sier at hun tar denne jobben både fordi hun har lyst og fordi hun mener det er en plikt.

- Jeg er 58 år, og det er litt for tidlig å gi seg og bare hygge seg i Nordmarka, sier Gro.

BESKJEDEN:</B> Like greit at en som er litt flink får jobben, sier Arne Olav Brundtland. Nå blir han Gro-pendler Oslo-Genéve.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!