SNART SOMMER I NORD: Midnattssol ved kysten, Utkleiv i Lofoten. I nord må de tåle regn og skyer over helga, men ut i neste uke ser det lyst ut. I sør blir det mer regn og gråvær i tida som kommer.  Foto: Aleksander Nordahl /SCANPIX
SNART SOMMER I NORD: Midnattssol ved kysten, Utkleiv i Lofoten. I nord må de tåle regn og skyer over helga, men ut i neste uke ser det lyst ut. I sør blir det mer regn og gråvær i tida som kommer. Foto: Aleksander Nordahl /SCANPIXVis mer

Slik blir helgeværet

Nyt de siste dagene med sol i sør. Nå flytter sola nordover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Etter noen herlige sommerdager de siste ukene på sør- og Østlandet er været på vei med å snu.

Fra sør til nord Ifølge Jan Næs ved StormGeo går sommeren fra sør og til nord i tida som kommer, men i sør kan man fortsatt nyte gode temperaturer noen dager til.

25 grader i sør ut uka - Lavtrykksaktiviteten vil øke i vest i de kommende dagene. Dette betyr at det vil bli regn i vestlige områder og i nord, men samtidig betyr dette at varm luft transporteres fra sørligere strøk, sier han.

Ifølge Næs betyr dette at det det blir varmt og mye pent vær østafjells, mens det i Nord-Norge blir perioder med gråvær når regnet beveger seg nordover.

Regn i vente - De neste dagene og fram til søndag vil det fortsette å være temperaturer opp mot 25 grader på Østlandet og mellom 15—20 grader på vestlandet. Temperaturene i Nord-Norge vil ligge mellom 10—15 grader, kanskje noe varmere i perioder med sol, sier han.

Mot slutten av helga allerede kan det være tid for å finne fram regnjakka i Sør-Norge, men ifølge Næs er prognosene fortsatt usikre.

Les mer om været på våre værsider