Slik blir helgeværet

Store nedbørsmengder på Østlandet i morgen. Meteorolgisk Institutt har sendt ut OBS-varsel.

OBS-VARSEL: Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel på grunn av de store nedbørsmengdene som er ventet på østlandet i morgen. Her fra en regnværsdag i Oslo i fjor sommer.

Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
OBS-VARSEL: Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel på grunn av de store nedbørsmengdene som er ventet på østlandet i morgen. Her fra en regnværsdag i Oslo i fjor sommer. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Vi har sendt ut OBS-varsel for Telemark, Buskerud, Vesfold, Akerhus og Oppland i morgen. Det er ventet store nedbørsmengder, sier Kristian Gislefoss ved Meteorologisk Institutt.

Nedbørsmengdene kan ifølge meteorologen fort komme opp i 30-50 mm, med mer mange steder.

Ifølge Gislefoss slipper hovedstaden noe billigere unna med bare 15-20 mm nedbør.

- Kan komme mer lokalt - Lokalt kan det komme mer nedbør enn 50 mm, men det er ingen antyudende tall her.Regnet vil komme sent i natt og ha kraftig intensistet i løpet av dagen. Først i morgen ettermiddag vil det roe seg i Telemark, og så på kveldinga på østlandet, sier Gislefoss.

Førløpig er det ikke meldt lyn- eller torden.

- Det er med god grunn vi sender ut OBS-varsel. Det er store nedbørsmengder det er snakk om, så det blir absolutt godt og vått i morgen, sier Gislefoss.

- Det er ikke meldt noen flomfare, men i noen vassdrag i Telemark og Buskerud kan det nok bli en del vann, sier han.

Fin fredag i nord  
- Fredag kommer et regnvær inn over Sør-Norge fra sør. Det vil sprer seg nordover til Midt- og Nord-Norge i løpet av lørdagen, sier Gunilla Sundberg, ved StormGeo.

- Nord-Norge får en veldig fin dag på fredag med sol og gode temperaturer, sier meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt.

Men sommer'n er ikke helt over ennå og vi vil fortsatt få noen fine godværsdager mot slutten av helga og i begynnelsen av neste uke, ifølge meteorologene.

Godvær søndag Til tross for regnet i helga vil temperaturene holde seg på mellom 15- 20 grader over hele landet, og mot slutten av helga kommer godværet.
 
- På søndag begynner en periode med tørrere vær og mer sol. En høytrykksrygg kommer inn og blir sannsynligvis liggende noen dager i Sør-Norge, til tirsdag eller onsdag neste uke, med fint seinsommervær. Temperaturene vil stige til mellom 20 og 25 grader. I Troms og Finnmark blir det mer variert vær og regnbyger av og til, sier Sundberg

Kalde nattetemperaturer - Lørdag går det mot bedring i Sør-Norge, bortsett fra en og annen regnbyger i begynnelsen av dagen. Nord for Stadt og Dovre kan få noe regn, mens det i Nord-Norge også vil regne.

- Den gode stabile høytrykkssituasjonen mangler fortsatt, og når det er klarvær i både sør og nord vil nattetemperaturene begynne å synke. Stort sett blir det fortsatt gode sommerlige temperaturer opp mot 20 grader i godværsperiodene. I regnperiodene blir det omkring 15 grader, sier Mentzoni.