Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik blir hennes liv

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn vil gi lille Maud Angelica en mest mulig normal oppvekst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lille Maud Angelica kan bli dronning, men foreløpig vil foreldrene at hun skal leve som småbarn flest. Selv har de to takket ja til alle offentlige goder i samband med fødselen - barnetrygd og fødselspermisjoner både for mor og far. De nybakte foreldrene mener det er viktig å lytte mye til datteren i åra som kommer.

Egen hastighet

- Det som er veldig viktig for meg er at vi alltid skal ta barnet for det det er. Det er så lett at alt skjer så fort, vi er opptatt av at barnet skal få utvikle seg i den hastigheten det selv har, fortalte Märtha til pressen i går.

Prinsesse Märtha Louise og ektemannen har hatt en forskjellig oppvekst. Likheten er at de begge to har vært glad i å være ute i naturen. Prinsessen forteller i sin biografi «Underveis» om kongefamiliens hemmelige ferier i Jeppedalen.

- Vil sette grenser

Et kristent livssyn står også sentralt for begge to. Prinsessen har flere ganger fortalt om sin gudstro. Ari ble døpt i Kristensamfunnet, en menighet med sterke bånd til Steinerskolen, der Ari seinere var elev.

- Det er viktig for oss å ta barnet på alvor. Ikke at det nødvendigvis er riktig det hun sier, men hun skal få lov til å si det, sa Ari under pressemøtet i går.

- Dessuten er vi opptatt av å sette grenser. Grensene trenger ikke å være så veldig strenge, men hun skal vite hvor de er. Vi er opptatt av å skape trygghet og trygge rammer hvor hun kan få utvikle seg til det individet hun skal bli, sa prinsessen.

Som datter av en prinsesse vil Maud Angelica være en naturlig gjest på Slottet i mange sammenhenger. Hun vil imidlertid ikke få noen offisielle oppgaver. Også prinsessen vil sjeldnere representere kongehuset i framtida.

Maud Angelica vil likevel få hilse på barna i de andre europeiske kongehusene. Prinsesse Märtha Louise har mange gode venner blant de kongelige - spesielt i det danske og svenske kongehuset. Hun er også gudmor til sønnen til prinsesse Alexandra av Berleburg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media