Slik blir insektsommeren: «Monstervepsen» truer idyllen

Det er mygg- og flåttår hvert eneste år, mens vepseåret kommer hvert andre år.

VEPS: Hvis mønsteret fortsetter, slik det har gjort siden 2007, så vil det blir mindre veps i år enn det var i fjor. Foto: Cristian Gusa / Shutterstock / NTB scanpix
VEPS: Hvis mønsteret fortsetter, slik det har gjort siden 2007, så vil det blir mindre veps i år enn det var i fjor. Foto: Cristian Gusa / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Dagbladet): Sommeren er her, til stor glede for de fleste. Men sammen med sommerværet dukker det også opp små og plagsomme kryp.

- Hvert år er myggår, pleier jeg å si. Det er ikke så store variasjoner fra år til år, mygg blir det, sier Preben Ottesen, avdelingsdirektør ved skadedyrkontroll hos Folkehelseinstituttet.

- Det samme er det med flått: Folk sier alltid det er så forferdelig mye flått hvert år, men det er alltid mye flått, fortsetter Ottesen.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer