Slik blir Listhaugs Frp

En offensiv Sylvi Listhaug gjorde det klart at hun kommer til å rendyrke Frp. Hun advarer mot verdier fra Midtøsten og Afrika, lover å verdsette eldre, verne oljeindustrien, og gå til angrep på kriminaliteten.

VARSLER ENDRING: En offensiv Sylvi Listhaug gjorde det klart at hun kommer til å rendyrke Frp. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Ivan Larsson / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi skal rendyrke Frp. Vi skal fremme våre forslag og stemme for det vi er for. Vi skal være det blå alternativet med hjerte for vanlige folk. De som er syke og sitter nederst ved bordet, sier Sylvi Listhaug.

Dagen etter at Siv Jensen kunngjorde sin avgang som Frp-leder, og pekte på Listhaug som sin etterfølger, møter Listhaug pressen for første gang.

- Jeg har, i samråd med mannen min Espen, besluttet å takke ja dersom partiet og landsmøtet ønsker det.

- Jeg blir ingen Carl, ingen Siv. Jeg må finne min egen vei, legger hun til.

Lex Listhaug

Hun grep straks mikrofonen og la fram det som kan tolkes som hennes politiske manifest - en oppskrift for Frp med Listhaug som øverste leder.

- Vi skal jobbe for å få slutt på umyndiggjøringen av de eldre. Vi behøver en holdningsendring i samfunnet. Eldre er en ressurs, ikke et problem, sier Listhaug.

Listhaug blir etter alt å dømme ny Frp-leder. Solvik-Olsen sier han har lagt sine lederambisjoner på hylla - foreløpig. Han lanserte likevel sitt kandidatur som ny partileder etter at Listhaug har sittet lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer