Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Langtidsværet

Slik blir nyttårsværet der du bor

Østlandet ser ut til å stikke av med det beste været når nyttårsrakettene setter fart mot himmelen natt til onsdag.

NYTTÅRSFEIRING: Det beste fyrverkeriværet er det Østlandet som stikker av med i år. Her fyrverkeri i Oslo sentrum. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
NYTTÅRSFEIRING: Det beste fyrverkeriværet er det Østlandet som stikker av med i år. Her fyrverkeri i Oslo sentrum. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

Totalt bruker nordmenn mellom 300 og 350 millioner kroner på nyttårsrakettene hvert år, ifølge Nordens største leverandør av fyrverkeri, Svea Fyrverkeri.

Men om du får valuta for pengene, kommer an på hvor i landet du bor.

- I Finnmark blir det delvis skyet på nyttårsaften. Det kan også komme en eller annen snøbyge, men de er for det meste lette, og holder seg ved kysten, forteller vakthavende meteorolog, Rannveig Eikill, ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Grått vær

Mens det i nord kan komme en snøbyge, vil Nordland, Trøndelag og Vestlandet få både skyer og regn.

- Nordland og Trøndelag ser ut som de som får mest nedbør. Lengst nord blir det sludd, men den sørlige delen får mer regn. I Trøndelag blir det også mest regn, sier Eikill.

Hun forteller at det på Vestlandet også vil bli ganske overskyet, og at det er fare for at det kommer en regnbyge eller to.

- På Sørlandet vil det skye litt til fra vest mot kvelden. Lenger Østafjells ser det derimot ut til å bli opphold.

Her uteblir nedbøren

Om du derimot skal få valuta for pengene må du komme deg til Østlandet.

- Det beste fyrverkeriværet får Østlandet, hvor nedbøren uteblir, forteller Eikill.

GLATT: Søndag ettermiddag er det svært utfordrende kjøreforhold på fjellovergangene på Vestlandet. Video: Tine Olén Bauge. Vis mer

Også beboerne på Svalbard fått sett nyttårsrakettene. Der ønskes det nye året velkommen med delvis skyet oppholdsvær. Det blir lite vind, og få skyer som gir gode forhold for fyrverkeri i blant annet Longyearbyen.

Nedbøren fortsetter

Når nyttårsrakettene har gått opp i røyk - bokstavelig talt - vil nedbøren fortsette over store deler av landet.

- Fra onsdag av og inn mot helga vil det fortsatt være en god del regn i Trøndelag og Nordland, forteller meteorologen.

På de nordlige delene av Trøndelag og sør i Nordland er det også sendt ut gult farevarsel for regn første nyttårsdag. Lokalt kan det komme mellom 70 til 100 millimeter med regn på 24 timer, ifølge meteorologene.

- Utover uka vil det fremdeles bli opphold på Østlandet, men det kan komme litt regn på Nordvestlandet.

Eikill forteller at temperaturene vil gå litt ned de neste dagene.

- Deretter vil de gå litt oppover til onsdag og torsdag, før det blir kjøligere mot helga igjen, avslutter meteorologen.