Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik blir nyttårsværet

Nyttårsaften vil by på både snø og oppholdsvær. 

ØSTLANDET BLIR VINNEREN: Skal vi tro meteorologene, er det østlendingene som kan glede seg over det beste nyttårsværet i år. Her fra hovedstaden i 2015. Foto: NTB Scanpix
ØSTLANDET BLIR VINNEREN: Skal vi tro meteorologene, er det østlendingene som kan glede seg over det beste nyttårsværet i år. Her fra hovedstaden i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Østlandet ser ut til å stikke av med det beste været når nyttårsrakettene setter fart mot himmelen natt til søndag.

Om man har fått valuta for pengene man har brukt på nyttårraketter, kommer an på hvor du bor i landet.

Pålandsvind og snø

- I løpet av nyttårsaften er det et lavtrykk som kommer til å legge seg over nordlige deler av Nord-Trøndelag og Helgeland. Det vil gi pålandsvind i Trøndelag og Møre- og Romsdal helt ned til Sognefjorden, og det vil føre til sludd og snø, sier Martin Granerød, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet.

Sør for Sognefjorden vil det bli bygevær, men det er fortsatt muligheter for å se det fargerike fyrverkeriet.

Brannkonstabel Christian Hiorth fra Asker og Bærum brannvesen viser deg hvordan du trygt tenner fyrverkeri med vernebriller og tennstav! Vis mer

Aller best vær vil østlendingene få.

- Det er ganske bra vær på Østlandet, og det skyldes at Østlandet ligger i le for lavtrykket som ligger lengre nord, sier Granerød ved værvarslinga i Bergen.

Byger i nord

- I Nord-Norge ligger det an til litt bygeaktivitet i Nordland og ytre deler av Finnmark, men det vil bli pålandsvind og oppholdsvær, sier meteorologen.

Det siste døgnet har det vært storm på Svalbard, og innbyggere i Nybyen i Longyearbyen måtte i går evakuere på grunn av snøskredfare.

Innen nyttårsaften ser det ut til at stormen letter, og det ligger an til å bli vind fra nordøst og bra nyttårsvær.

Dagen derpå

Mange benytter anledningen til å feire det nye året på fjellet. Været første nyttårsdag vil stort sett bli det samme som dagen før.

- Lavtrykket fra nordlige Trøndelag nyttårsaften beveger seg østover, samtidig som et høytrykk bygger seg opp i Atlanterhavet. Det vil sette opp et nordlig vindfelt som vil føre til bygeaktivitet fra Sognefjorden og videre nordover, sier Martin Granerød.

Bygeaktiviteten i nord vil føre til sludd og snø, mens for resten av Sør-Norge blir det oppholdsvær.

- Det vil bli ganske bra vær søndag, og det vil bli kjørligere enn det er nå, sier meteorolog Martin Granerød.

Dinside har testet fyrverkeri, og i denne videoen får du se i sin helhet disse seks batteriene: 1. Spectra Jubileum 2. Engelsrud Zorro 3. Maxim El Grande 4. Svea Luxury / Nova Hellfire 5. Festival Grand Finale 6. Cosmos Cosmic Inferno Terningkastene finner du i romjula på Dinside.no! Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!