Snø på nyttårsaften?

Slik blir nyttårsværet

Temperaturene over hele landet synker den neste uka. Samtidig forsvinner store deler av nedbøren som har falt de siste dagene.

USIKKERT FØRE: Det er fremdeles usikkert om det blir hvit nyttår rundt omkring i landet. Her fra vinterens første snø i Oslo i november. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
USIKKERT FØRE: Det er fremdeles usikkert om det blir hvit nyttår rundt omkring i landet. Her fra vinterens første snø i Oslo i november. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De milde temperaturene som har preget hele landet de siste dagene erstattes tirsdag av kjølige temperaturer. Ifølge meteorologene holder kulden seg over nyttår.

- Det blir ganske vinterlig med lavere temperaturer over hele landet fram mot nyttår, og sannsynligheten for snø er stor i sør, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til Dagbladet.

Mens uværet som førte til store mengder nedbør og sterk vind preget store deler av landet i går og førte til glatte veier, utforkjøringer, og innstilte ferjeavganger, spår meteorologene lettere vær på både Sør- og Østlandet de neste dagene.

- Onsdag byr hovedstaden på hele en varmegrad, og nedbøren som falt over byen på tirsdag vil forsvinne, sier Walløe.

Torsdag kommer den likevel tilbake som snø og sludd. På fredag ventes det at temperaturene synker til null grader, og det vil snø over store deler av byen.

Det er fremdeles usikkert hvordan nyttårsværet kommer til å se ut på Østlandet. Det som derimot er sikkert er at Sørlandet får det dårligste været. Der skal det nemlig komme opptil 3,5 millimeter regn.

Vått Vestlandsvær

På Vestlandet starter uka bra med temperaturer på rundt to grader og oppholdsvær mange steder. Rogaland og Hordaland kan derimot vente seg snø og sluddbyger utover uka.

- Det blir oppholdsvær på onsdag og torsdag, og gradene kan synke ned til minus fem grader på torsdag. Vestlandet kan likevel vente seg snø i løpet av fredag ettermiddag. I Bergen blir det faktisk et par plussgrader, snø og sludd utover fredag ettermiddag, og temperaturene stiger til rundt null grader, sier Walløe.

Kjølig i Midt-Norge

Mens temperaturene på Øst- og Vestlandet ligger stabilt på rundt null grader framover, må Trondheim belage seg på kjøligere temperaturer.

- Onsdag, torsdag og fredag ventes det hele fem minusgrader i bykommunen, men det blir også oppholdsvær alle dagene, sier Walløe.

Det beste nyttårsværet i Nord

I Nord-Norge meldes det nærmere åtte minusgrader og oppholdsvær på onsdag, torsdag og fredag.

- Det blir kaldt i nord, men mengden vind vil samtidig minke. På tirsdag blåste det mye, men i dag blir det mindre vind både i nord og i resten av landet. Det har vært vanskelig på ulike fjelloverganger i dag, men det vil roe seg i morgen, sier Walløe.

Ifølge statsmeteorologen får Nord-Norge også det beste nyttårsværet. Det er nemlig størst sjanse for opphold i landets nordligste strøk på årets siste dag.