Slik blir pinseværet: Godvær i sør og gråvær i nord

Sør-Norge får godvær i pinsehelgen, mens i nord blir det grått og litt vått. 

Flere er godt i gang med badesesongen i Sør-Norge, som opplevde sommervarme fram mot 17. mai. I pinsen blir det mye fint vær, men ikke like varmt som man har opplevd mange steder den siste tiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Flere er godt i gang med badesesongen i Sør-Norge, som opplevde sommervarme fram mot 17. mai. I pinsen blir det mye fint vær, men ikke like varmt som man har opplevd mange steder den siste tiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– I korte trekk er det Sør-Norge som får det fineste været, sier statsmeteorolog Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt til NTB.

Østafjells blir det rolige vindforhold og mye sol. Også på Sørlandet blir det veldig fint vær, melder hun.

Mange har nytt forsmaken på sommeren rundt om i landet, fram til nasjonaldagen kom og bød på litt kjøligere vær, perfekt for bunad. Til tross for løfter om godvær blir det ikke så varmt i pinsen. Men på Sør- og Østlandet kan det komme opp i 20–22 grader.

– På Vestlandet blir det også veldig fint, både lørdag, søndag og mandag, men muligens litt mer skyet på søndagen, forteller Svanevik.

Det er ikke ventet noe nedbør i hele Sør-Norge.

Vind i vest

Tidligere var det tegn til at en kaldfront som er på vei inn, ville slå inn hele veien fra Sogn og Fjordane til Finnmark. Nå ser det ut til at det bare er de tre nordligste fylkene som får nedbør, opplyser meteorologen.

Men Sogn og Fjordane vil få merke vinden utover kvelden på pinseaften. Det kan bli stiv til sterk kuling nær Stad, og vinden fortsetter inn mot søndagen. Også Møre og Romsdal kan få stiv kuling. Både her og i Trøndelag blir det mer skyer enn lenger sør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer