Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik blir rakettværet på nyttårsaften

Enkelte steder bør man finne fram paraplyen.

KLARVÆR: Dersom du ønsker klarvær på nyttårsaften kan det være lurt å oppholde seg i Oslo. Bildet viser det kommunale fyrverkeriet i Oslo nyttårsaften 2013. 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
KLARVÆR: Dersom du ønsker klarvær på nyttårsaften kan det være lurt å oppholde seg i Oslo. Bildet viser det kommunale fyrverkeriet i Oslo nyttårsaften 2013. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyttårsværet blir stort sett fint over hele landet, men på Vestlandet og i nord kan man vente seg en ekstra fuktig slutt på året.

I Nordland og Nord-Trøndelag er det varslet om mulig femårsflom.

- Nordland og Nord-Trøndelag er områdene som får det dårligste nyttårsværet. Det forventes både vind og regn i området på nyttårsaften. Det kan også komme noe nedbør i Troms og Finnmark, men der vil temperaturene holde seg noe lavere, forteller statsmeteorolog Nina Larsgård ved Meteorologisk Institutt.

Larsgård forteller at det kan komme spredte byger i Midt-Norge. Også på Vestlandet må man forvente mildt vær og nedbør.

- Det vil komme sørvestlig bris og noe kuling ved kysten på Nord-Vestlandet. Det kan komme litt nedbør i sørlige strøk, men vi venter vesentlig nedbør i det nordlige området, forteller Larsgård til Dagbladet.

Her blir det klarvær De beste mulighetene for klar sikt til nyttårsraketter finner man derimot på Øst- og Sørlandet, der gradestokken enkelte steder kan vise én plussgrad eller to.

- Østlandet vil ha oppholdsvær og perioder med sol. Det vil stort sett være rolige vindforhold med en vestlig bris, selv om det kan komme noe kuling langs kysten og på høyfjellet, sier hun.

Noe tåke Men helt sikker kan man ikke være. Ifølge Larsgård vil det være noe lokal tåke på Østlandet.

- Hvor den ligger og om det blir klarvær til nyttårsrakettene er foreløpig for tidlig å si. Men det vil ikke være noe særlig med skyer. Så lenge tåka holder seg borte vil det bli fint vær.

På Sørlandet forventes det tilsvarende værforhold som på Østlandet.

- Det kan komme noe nedbør på slutten av dagen lengst vest i Vest-Agder, men ellers vil det være stort sett fint på nyttårsaften.

De som feirer inngangen til det nye året på Svalbard kan også regne med fint vær.

- På Spitsbergen vil det være rolige vindforhold, noe kuling, litt snø og stigende temperaturer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media