Slik blir Røkkes nye kontorslott

Kjell Inge Røkke skal bygge nytt kontorslott på Fornebu. I likhet med hans private drømmehus i Asker, skal Aker Hus ligge like ved vannkanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Inge Røkkes selskap, Aker ASA, har i lengre tid vært på utkikk etter et sted å samle de ansatte i Oslo-regionen.

Både Bjørvika og Vestbanen har vært diskutert som mulige alternativer, men i går ble det klart at valget falt på fasjonable Fornebu.

-  Her finner vi et spennende tekno-miljø som blir enda mer spennende med oss til stede, sier Geir Arne Drangeid, konserndirektør i Aker.

Skiller seg ut

Tomta er kjøpt av Telenor og hadde en prislapp på 150 millioner kroner. Med i tomteprisen var byggets tegninger, signert arkitekt Niels A. Torp. Han står bak kjente anlegg som OL-hallen på Hamar, Gardermoen Lufthavn og det nye bygget til BI i Nydalen.

Dagbladet lyktes ikke med å få tak i arkitekten i går kveld, men på hjemmesidene hans kan vi lese at Aker Hus skal få buede former i kontrast til Telenors mer brudd-pregede bygningsmasse. Anlegget skal bestå av to separate bygninger som kan knyttes sammen ved behov, og Torp har lagt ekstra vekt på «klarhet, enkelhet og oversiktlighet».

Mellom bygningene skal det være et torg rettet mot fjorden, som ligger rett nedenfor bygget. De ansatte skal også få glede seg over den flotte beliggenheten gjennom flere terrasser.

På utsida skal det nye kontorslottet pyntes opp med store grøntområder.

Plass til 2000

Bygningene vil til sammen utgjøre over 30 000 kvadratmeter, og skal ha plass til ca. 2 100 ansatte.

-  Vi jobber i en prosjektbasert bransje, så huset skal ikke bare ha plass til våre egne folk, sier Drangeid. Aker Hus skal stå ferdig ved årsskiftet 2007/2008, og vil koste opp mot en milliard kroner.

-  Det er ikke bestemt hvem som skal stå for byggingen ennå, men vi regner med å ha dette klart før sommerferien. Prosjektet er jo så godt som klart til byggestart, sier han.

STORSLÅTT: Kjell Inge Røkke er kjent for å ta i når han først bygger, og kontorbygget på Fornebu blir intet unntak med sine 30 000 kvadratmeter.
BYGGMESTER: Kjell Inge Røkke.