Slik blir skredfaren i vinterferien

- Forholdene kan endre seg raskt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vinterferien står for tur flere steder i landet, og mange planlegger å reise på fjellet. I en pressemelding skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) at det i den forbindelse er viktig å holde seg oppdatert på snøskredfaren.

Vestlandet vil oppleve ruskevær, slik at skredfaren vil være 3 - betydelig for flere av områdene, advarer NVE.

Ny informasjon Skredfaren for resten av landet vurderes til 2 - moderat.   

- Vi anbefaler folk å holde seg oppdatert og følge med på varsom.no hver dag, sier vaktleder i Snøskredvarslingen hos NVE Odd-Arne Mikkelsen.   

- Forholdene kan endre seg raskt, og vi får stadig inn ny informasjon om snødekket i hele landet. Rådet vårt er som alltid å sette seg godt inn i skredproblemene og følge ferdselsrådene som er knyttet til dem. Blir det komplisert å forstå er det tryggeste man kan gjøre å holde seg unna skredterreng, det vil si terreng som er slakere enn 30 grader, sier Mikkelsen.   

På www.varsom.no oppdateres snøskredvarselet hver dag, ifølge NVE.

Sør-Norge På Vestlandet ligger skredfaren på 3-betydelig i inngangen til helga, hovedsakelig på grunn av ustabile nysnøflak i leområder. På hele Vestlandet er det også funnet rim under fokksnøen i enkelte leformasjoner mot N og Ø.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer