Guldvog om sommerferien:

Slik blir sommeren for deg

Smitteverntiltak, vaksinasjon, ferier og coronasertifikat: Slik tror helsedirektør Bjørn Guldvog at sommerferien blir for deg.

SLIK BLIR SOMMEREN: Helsedirektør Bjørn Guldvog svarer på hvordan sommeren blir. Video: Nina Hansen Reporter: Frode Andresen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helsedirektør Bjørn Guldvog skal forsøke å ta en sein sommerferie i år, antakeligvis fra midten av juli. Innen den tid tror han at det er rimelig stor sannsynlighet for at ting ser bra ut i Norge.

- Jeg er usikker på om det blir norgesferie eller en liten reise til Sverige. Jeg har jo denne hytta i Sverige som jeg håper at jeg kan besøke i løpet av sommeren, sier Guldvog til Dagbladet.

I slutten av januar enset han en overoptimisme i befolkningen. Nå opplever han derimot en optimisme i befolkningen som det er grunnlag for – faktisk er han ganske optimistisk selv.

Derfor kan han by på en rekke gladnyheter når han nå skal fortelle om hvordan han ser for seg at sommeren kan bli for deg.

Tiltakene

Innen midten av mai ser Folkehelseinstituttet for seg at alt helsepersonell, alle over 65 år og alle over 18 år med underliggende sykdommer skal ha fått tilbud om coronavaksine. Deretter, i slutten av mai, ser regjeringen for seg å iverksette andre trinn av den nasjonale gjenåpningsplanen.

Hittil har utsatte områder som Oslo og Viken hengt etter i gjenåpningen, men helsedirektør Guldvog håper at dersom den gunstige utviklingen fortsetter, så kan Oslo og Viken være i rute med resten av Norge i andre trinn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer