Slik blir sommerværet

Varme i vente over store deler av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk værvarselet her

• Send oss dine beste solbilder her - MMS til 2400

(Dagbladet.no): I disse dager nyter Sør-Norge godt av det fine vårværet som er spådd å holde seg helt fram til neste helg.


Men meteorologene har flere gode nyheter til nordmenn som er glade i varme. Over nesten hele landet kan vi vente oss en sommer noen grader over normalen.

- Sesongvarselet for mai, juni og juli viser temperaturer litt over det som er vanlig i det meste av Norge. I gjennomsnitt ligger det an til å bli temperaturer ca. 1- 1,5 grader over normalen, sier meteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt på Blindern til Dagbladet.no.

Trøndelag og Nordland er unntaket i sommer, men heller ikke her er det noe å frykte.

- Prognosene ligger omtrent på normalen for disse to fylkene, sier Johanseon som understreker at det er stor usikkerhet knyttet til sesongvarselet.

- Sesongvarselet er basert på innsamlede data fra hele den nordlige halvkule. Spesielt spiller havtemperaturene en viktig rolle, men dette er en grov sesongvarsel, sier han.

I Oslo-området ligger døgngjennomsnittet i juli på 16-17 grader, ifølge Restad.

LYSE UTSIKTER: Det ligger an til å bli en varm sommer i år. (Bilde fra Holmen i Asker.) Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
LYSE UTSIKTER: Det ligger an til å bli en varm sommer i år. (Bilde fra Holmen i Asker.) Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Hvis sesongvarslet slår til,  får vi da en julimåned på rundt 18 grader i gjennomsnitt i døgnet.

- Sesongvarselet utarbeides for tre måneder av gangen. Foreløpig er det vanskelig å si noe om hvordan det blir på sensommeren, sier han. Sjekk været for Holmlia , Bjugn, Grimstad, Kalfaret, Singsaker, Tverrlandet, Brekkestø og Vinstra.

Slik blir sommerværet
NYTER VÅRSOLA:</B> Operataket i Bjørvika i går.
ÅS: Bilde fra Andedammen i Ås, Akershus.