Slik blir turist-avgiften

Dersom du har tenkt deg en dagstur til Venezia neste år, kan det hende du må betale et gebyr før turen. Billettprisen blir på opptil 10 euro og må betales på forhånd.

FØRST I VERDEN: Venezia kan bli den første byen i verden som krever inngangsbillett. Foto: Paul Cooper/Shutterstock
FØRST I VERDEN: Venezia kan bli den første byen i verden som krever inngangsbillett. Foto: Paul Cooper/Shutterstock Vis mer
Publisert

Venezia skal fra neste år begynne å ta inngangspenger fra besøkende som kommer på dagstur til byen. Det skriver The Guardian.

Det nye vedtaket innføres fra 16. januar og har som formål å få en bedre oversikt over den enorme tilstrømmingen av besøkende.

Turister som velger å ikke overnatte på hotell eller andre overnattingssteder, må registrere seg på nettet den dagen de planlegger å komme og betale et gebyr.

Bøtelegges

Billettprisen blir på opptil 10 euro og må betales på forhånd. De som booker tidlig, slipper billigere, mens de som prøver å ta seg inn i byens historiske sentrum uten å betale, risikerer en bort på 50 til 300 euro.

Omtrent 80 prosent av turistene kommer til Venezia bare for et dagsbesøk.

Nå kan det altså se ut til at Venezia blir den første byen i verden som krever inngangsbillett.

Lanseringsdatoen ble annonsert av Venezias rådmann for turisme, Simone Venturini, på en pressekonferanse fredag.

Venturini kalte det nye tiltaket en «stor revolusjon» og en løsning på overturismeproblemet som lagunebyen har slitt med i flere tiår.

Videre forklarte han at målet ikke er å «stenge byen», men å få folk til å betale for besøket for å redusere «turisttoppene».

- Venezia er en levende by og slik må den forbli, sa han.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Flere unntak

Det komplekse billettbestillingssystemet og dets nettbaserte plattform vil bli avduket denne høsten.

Det er mange unntak fra inngangsbillettmandatet, forklarte Michele Zuin, rådmann for budsjettet, ifølge CNN.

Innbyggere og barn under seks år vil være fritatt. Det samme vil funksjonshemmede, huseiere, de som kommer til byen av helsemessige årsaker eller for å besøke slektninger, og de som kommer for å delta på et idretts- eller kulturarrangement.

Overnattende hotellgjester slipper også å betale inngangsbilletten siden de allerede betaler turistskatt gjennom hotellet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer