Været i vinterferien:

Slik blir været i vinterferien

Temperaturene blir mildere i store deler av landet.

MILDERE: Vinterferien nærmer seg for mange, og temperaturene blir mildere. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MILDERE: Vinterferien nærmer seg for mange, og temperaturene blir mildere. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Hittil i år har landet vært preget langvarige kuldegrader, som vi ikke har sett maken til på ti år.

Nå ser det imidlertid ut til at vi går mot mildere vær flere steder i landet og inn mot vinterferien.

Mildere temperaturer

- På Østlandet er det ventet snø i helga, men med mildere temperaturer. Det vil være skyet og perioder med nedbør, sier vakthavende meteorolog, Aslaug Skålevik Valved til Dagbladet.

Hun forteller at vi har kommet oss godt inn i den mildere værtypen med lavtrykk, og vi får påfyll med mildere luft. Vind gjør at det imidlertid vil komme snø enkelte steder, men med en variasjon av snø og regn.

- Temperaturene stiger i store deler av landet, opplyser Valved.

Farevarsler

- Nå begynner snart vinterferien for deler av landet, og mange vil trekke til fjells. Det er viktig og gå inn på Varsom.no, Yr og Vegvesenet for å sjekke værforhold, sier Valved.

Hun forteller at det er sendt ut farevarsler om snøskred i landet.

- Det vil fortsette med nedbør og lavtrykk i Sør-Norge i helga, og snøgrensen vil stige. Når det kommer nedbør kan det komme regn i høyden. Regn i høyden er ofte forbundet med snøskredfare, sier Skålevik.

Hun ber også folk være obs på isen framover.

- Med stigende temperaturer kommer også faren for å gå gjennom isen. Nå som mange går på skøyter er det viktig å være obs. Vær kritisk og vurder godt. I lavlandet er det ikke trygt på isen framover, advarer Valved.

KRITISK: Kuldebølgen som har sveipet over Hellas, har gitt det verste snøværet på flere år. Foto: Antonis Nikolopoulos / AP / NTB Vis mer

- Nyt snøen

Flere steder vil også snøen forsvinne.

- Snøen vil nok smelte i de fleste byene i Østfold og oppover i Trondheim, til og med Sogn og Fjordane. Særlig i ytre strøk og kanskje i indre strøk, kan det komme regn flere steder, sier Valved og fortsetter:

- Det gjelder å nyte den snøen som ligger nå så barna kan lage snømann og gå på ski. Snøen vil forsvinne de neste dagene.

Hvor ser vi det fineste været framover?

- De som kommer best ut av det, med minst vær, vil nok være Møre og Romsdal og Trøndelag. Der blir det ikke kraftig vind og mindre nedbør. Det vil bli mindre nedbør i Nord-Norge og, men det kan bli snø i grensetraktene.

- Bergen får det veldig godt i helga, og særlig på lørdag. Det blir litt nedbør hver dag, men mindre i helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer