Slik blir vi lurt for millioner

Nigeria-svindlere opererer på telefon, sjekkesteder og på gata. Nordmenn går rett på - gang etter gang.

HÅPLØST FORELSKET: «Josef» betalte 200 000 kroner for ei kone som ikke fantes. Datingsvindel er en av flere framgangsmåter Nigeria-svindlerne bruker. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
HÅPLØST FORELSKET: «Josef» betalte 200 000 kroner for ei kone som ikke fantes. Datingsvindel er en av flere framgangsmåter Nigeria-svindlerne bruker. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Forbrukerombud i en rekke land offentliggjør i dag en advarsel mot Nigeria-svindel.

- Tro aldri på løfter om gevinster eller utbetalinger fra personer ikke kjenner, oppfordrer forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Et velkjent svindelkonsept er e-post, SMS eller brev med tilbud om å hjelpe en ukjent person med å flytte store pengesummer, for eksempel ved bruk av bankkontoen din.

- Henvendelsene er ofte formulert personlig til deg, advarer ombudet.

Tidligere i dag sto «Kristian» fram med sin historie om hvordan han ble lurt for 54 000 kroner mot løfter om at summen skulle mangedobles.Dagbladet kan nå beskrive metodene Nigeria-svindlerne tar i bruk:

• KjærlighetssvindelFør nyttår fortalte Dagbladet historien om «Josef» som betalte 200 000 kroner for ei kone som ikke fantes. En person som kalte seg Gladys, bosatt i Ghana, lokket nordmannen utpå via datingnettstedet Match.com. Paret skulle gifte seg - men på veien dit måtte nordmannen legge ut for totalt over 200 000 kroner av imaginære utgifter for den afrikanske skjønnheten. Oppi det hele dukket det opp to kasser med 18 millioner falske dollar - men «Josef» ble verken rik eller gift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer