Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik blir vinterferieværet: Frisk start, så kommer sola

Slik blir vinterferieværet for deg som har ferie i uke sju og åtte.

HELOMVENDING:  Vinterferieværet blir skiftende i hele landet. I Sør-Norge starter vinterferieuka med obs-varsel og sterk vind. Men i starten av selve vinterferieuka er det Sørnorge og Østlandet som får det beste været. Foto fra Vassdalen på Hardangervidda:Foto: Truls Brekke
HELOMVENDING: Vinterferieværet blir skiftende i hele landet. I Sør-Norge starter vinterferieuka med obs-varsel og sterk vind. Men i starten av selve vinterferieuka er det Sørnorge og Østlandet som får det beste været. Foto fra Vassdalen på Hardangervidda:Foto: Truls Brekke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I helga er Nord-Norge solvinneren, mens hele Sør-Norge rammes av obs-varsel, snøfokk og vanskelige kjøreforhold. Men så snur det.

- Sterk vind Fredag kveld og tidlig lørdag er det sendt ut obs-varsel for hele Sør-Norge. Obs-varselet gjelder også for Sør-Trøndelag og vinden kan spre kulde gufs helt opp til Troms.

- Vi får sterk vind, snøfokk og vanskelige kjøreforhold. Vinterferien får en frisk start, sier statsmeteorolog Espen Biseth Granan.

I helga seirer Nord-Norge på værfronten. Søndag tar Vestlandet nedbørsstøyten for oss alle, mens Sør- og Østlandet stikker av med solseieren i starten av neste uke.

Vestlandet Helga: - Det blir ikke så veldig bra vær, det blir vått og trist, sier vakthavende meteorolog Solbjørg Apland i StormGeo til Dagbladet.

Lørdag gjelder obs-varselet om vind. Søndag bringer snø til store deler av Vestlandet.

Mandag: Dagen starter der helga slapp, med sludd og snøbyger på kysten. Utover dagen mener Stormgeo det stort sett blir opphold.

- Etter helga blir det lite nedbør på fjellet og mye og mye opphold, sier Apeland.

Tirsdag: Fra seint mandag blir det bygevær fra Nordvestlandet og nordover, sier Meteorologisk institutt.

- Det blir noe snø og sluddbyger på kysten av Hordaland og Rogaland, mens det i Sogn- og Fjordande blir mer byger - også inn i landet, sier Apeland.

Sørlandet Helga: Vanskelige kjøreforhold i fjellet. Dagen starter med nedbør, men det blir lettere utover dagen. Med ettermiddagen kommer det stort sett opphold og perioder med sol, bortsatt fra i Vest-Agder.

- Der blir det mer skyer og fortsatt enkelte byger. Mot kvelden kan det bli litt nedbør igjen over hele Sørlandet, sier Apeland.

Søndag blir det imidlertid full snu, med opphold og sol.

Mandag: Fortsatt opphold og perioder med sol både på Sør- og Østlandet.

Tirsdag: Lengre perioder med sol og opphold, sier StormGeo.

Østlandet Helga: Det starter med skyer, snø og sludd. Ved kysten blir det regn, men alt dette avtar utover ettermiddagen og kvelden.

- Søndag blir det opphold og mye sol, særlig i indre strøk, som i Buskerud, Hedmark og Oppland. Det er sol i Oslo-området også, men hakket mer jo lenger nord du kommer, sier Apeland.

Mandag: Fortsatt perioder med sol. I de nordlige fylkene kan det bli litt skyer utover dagen.

Tirsdag: Lengre perioder med sol og opphold.

Midt-Norge Helga: Helga starter med en tørr værtype, lite nedbør og opphold i store deler av Midt-Norge. Obs-varslene og vinden ødelegger imidlertid det som kunne vært pent vær.

- Det blir ganske ok vær i helga, sier meteorolog Apeland.

Mandag: Neste uke starter grått i områdene nord for Stad og Dovre. Men i varselet ser meteorologene gløtt av sol innimellom.

Tirsdag: I fjellet nord for Dovre blir det snøbyger tirsdag, i både Møre og Romsdal, Trøndelag og de nordlige fjellstrekkene.

Nord-Norge Helga: Vind fra sørøst gir perioder med sol i kystområdene, opphold og lite nedbør. Helgas solvinner. Lenger inn i landet kan det imidlertid bli mer skyet, ifølge StormGeo.

- I grensetraktene er det muligheter for snø både lørdag og søndag, sier Apeland.

Mandag: Fortsatt en tørr værtype. For det meste skyet og litt snø i grensetraktene, mener StormGeo.

Tirsdag: Nordland får fortsatt skyer og enkelte snøbyger.

- Det blir mest snøbyger i sørlige områder som Helgeland. I Troms- og Finnmark blir det skyer og enkelte snøbyger på kysten, ellers opphold, sier Apeland.

Onsdag og neste helg Onsdag: - Fra onsdag blir det ganske likt vær fra Stad og opp til Finnmark. Det blir bare gløtt av sol innimellom, eller skyer og snøbyger. Sør for Stad, på Vestlandet, er det fremdeles byger i Sogn- og Fjordane, mens det stort sett er opphold i Hordaland og Rogaland.

Neste helg: - Det er 50/50 hva som kommer til å skje. Enten får vi høytrykk over Sør- og Midt-Norge og mye sol, eller stikk motsatt med lavtrykk og nedbør.