Vinterferieværet

Slik blir vinter­ferieværet

Til helgen blir det mildvær, før det utover neste uke blir kaldere. På fjellet vil snøen bli liggende.

FINVÆR: Det er ventet at årets vinterferievær ikke blir like fint som her i Trysil i fjor. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix.
FINVÆR: Det er ventet at årets vinterferievær ikke blir like fint som her i Trysil i fjor. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Store deler av Østlandet, Sørlandet, Midt-Norge og deler av Vestlandet har vinterferie neste uke, og noen starten ferien allerede i dag. De som ferierer på Østlandet kan vente seg fint vær til helga.

- Det vil ikke komme noe nedbør, og det vil stort sett være noen få plussgrader. Det vil være noe overskyet, men det kan dukke opp litt sol. Snøen kan smelte litt på grunn av plussgradene, men den vil stort sett bli liggende. Om nettene kan gradene gå over til minusgrader, sier statsmeteorolog Håvard Thorset til Dagbladet.

Noe dårligere skiføre

Finværet holder seg trolig utover i neste uke og skiføret vil holde seg de fleste steder.

- Uka vil starte med forholdsvis mildt oppholdsvær, og det vil bli muligheter for sol enkelte dager. Utover uka vil det bli litt kjøligere, og snøen vil stort sett bli liggende, sier Thorset.

- I fjellet vil det nok bli noe våt snø på grunn av mildværet. Men snøen her vil fortsatt holde seg.

Skiføret kan noen steder etter hvert bli dårligere på grunn av isete snø.

Dårlig vær flere steder

Vestlandet er ikke like heldige med været.

- Vestlandet får store mengder nedbør i form av regn på lørdagen, og litt på søndagen. Man må nok opp i høyden for å finne snø, sier Thorset.

I Nord-Norge, og særlig Nordland, vil det til helga komme kraftig vind. Thorset definerer været her som spennende.

- Det er et veldig kraftig lavtrykk som kommer oppover på lørdagen. Det vil komme en svært kraftig vind, og det er sendt ut oransje farevarsel på vindkast. Det vil også komme en god del nedbør på lørdagen. Nedbøren vil variere mellom regn, sludd og snø. På søndag blir været litt roligere og temperaturen går over til plussgrader, sier han.

Samtidig er det stor snøskredfare i det meste av Nord-Norge, ifølge varslingstjenesten varsom.no.

Det kan gå mange naturlig utløste skred, både våte løssnøskred og våte flakskred. Skredproblemene blir størst over skoggrensa hvor de største fokksnøflakene finnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer