KAMPANJEBILDE: Bildet viser en syrisk gutt ved siden av en gråtende Pikachu. Foto: RFS Media Office. 
KAMPANJEBILDE: Bildet viser en syrisk gutt ved siden av en gråtende Pikachu. Foto: RFS Media Office. Vis mer

Slik bruker de Pokemon til å vekke oppmerksomhet om syriske barn

Twitterkampanje går verden rundt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pokemon Go har tatt verden med storm siden det nylig ble lansert - og en titt på avisspaltene viser at det nye spillet er heftig omtalt i lokalaviser landet over.

Spillets popularitet er blitt lagt merke til også i krigsherjede Syria.

I en fersk twitterkampanje prøver opprørsstyrkene i Revolutionary Forces of Syria å skape oppmerksomhet om situasjonen i landet ved å dele bilder av små barn som spiller rollen som pokemoner.

Kampanjen er omtalt av flere store aviser i utlandet, deriblant Huffington Post.

«Hvis du ser etter en #Pokemon kan du finne den i #Syria... Redd den!!, skriver organisasjonen under et bilde av en liten gutt som holder opp et bilde av den populære pokemonen Pikachu.

«Redd meg, jeg er i Syria!», står det under et bilde av en annen gutt.Den grusomme borgerkrigen i Syria startet i 2011, og siden da har landet blitt herjet av konflikter mellom regjeringsstyrkene i landet, opprørsstyrker, IS, og det siste året: Gjentatte bombinger fra den internasjonale koalisjonen som har som formål å bekjempe sistnevnte.

En UNICEF-rapport fra mars i år, beregner at 2,9 millioner barn befinner seg i det krigsherjede landet, mens over 800 000 syriske barn har flyktet til Syrias naboland.

Det er uklart hvor mange barn som har mistet livet totalt, men rapporten peker på at det var minst 10.000 drepte syriske barn bare i årene 2011-2013.

UNICEF beskriver en hverdagssituasjon hvor barn i landet tvinges til å kjempe i konflikten, dør, eller blir alvorlig skadet.

Rundt 15 000 av barna skal ha klart å rømme fra landet på egenhånd siden krigen startet.

POKÉMON GO INTRODUKSJON: Mange lurer på hva Pokemon GO egentlig er, hva det går ut på og hvordan det spilles. I denne videoen viser vi de første, enkle tingene man skal prøve å oppnå. Video: Herman Borgstrøm / Dagbladet. (Skjermopptak) Vis mer
PIKACHU-TRIKS: Pokémon GO er et populært spill, og en av de mest populære i pokémonverden er Pikachu. Her er trikset som lar deg begynne med Pikachu, istedenfor Squirtle, Charmander eller Bulbasar. Video: Herman Borgstrøm / Dagbladet. Vis mer