Slik bryter handikap-giganten loven

Nå krever Fagforbundet at selskapet, som har 5500 ansatte, blir gransket.

FRIGJØRINGSKAMP: - Vi er inspirert av de svartes borgerettighetskamp i USA. Dette er starten på en revolusjon, daglig leder i Uloba, Vibeke Marøy Melstrøm, til Dagbladet. Her sammen med seniorrådgiver Knut Flaaum. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET
FRIGJØRINGSKAMP: - Vi er inspirert av de svartes borgerettighetskamp i USA. Dette er starten på en revolusjon, daglig leder i Uloba, Vibeke Marøy Melstrøm, til Dagbladet. Her sammen med seniorrådgiver Knut Flaaum. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN(Dagbladet): - Ansattes lønns- og arbeidsvilkår forringes og på toppen av det hele finansieres driften gjennom kommunale midler. Det er mye som skurrer her, sier Fagforbundets tillitsvalgt i Vestre Aker, Jøran Frisvold, til Dagbladet.  

Mandag skrev Dagbladet om den filippinske assistenten, som sier hun ble presset ut av jobben etter at hun varslet om seksuell trakassering. 34-åringen jobbet som personlig assistent for en handikappet mann i selskapet Uloba. Nå blir andelslaget gransket av Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Krever granskning Nå ber Fagforbundet om at Uloba også blir gransket av Arbeidstilsynet for lovbrudd. Assistentmapper, lønnsslipper, arbeidskontrakter og andre dokumenter som Dagbladet har fått tilgang til viser at Uloba bryter loven en rekke steder. 

• I assistentpermen står det at de ansatte først skal få overtid når de jobber lengre enn 11 timer på tross av at den alminnelige arbeidstida ikke skal overstige ni timer i løpet av 24 timer ifølge arbeidsmiljøloven.  

• «Uloba sier også at er vakten fordelt på to døgn for eksempel fra 22.00 til 11.00 påfølgende døgn er ikke dette overtid fordi det er to datoer», skriver Fagforbundet i brevet til Arbeidstilsynet.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer