Slik bryter Tjuvholmen- restauranten loven

For ei uke siden skrev Dagbladet om oppvaskeren Clive (30), som jobbet lange dager uten overtidsbetalt. Nå har Arbeidstilsynet konkludert med at restauranten bryter loven.

BRØT LOVEN: I forrige uke skrev Dagbladet om Clive (30), som måtte ta oppvasken ved luksusrestauranten alene. Arbeidskontrakt og lønnsslipper avslører at han måtte jobbe lange dager uten overtidsbetalt. Nå har Arbeidstilsynet konkludert med at Meatmarket har brutt en rekke bestemmelser i arbeidsmiljøloven. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
BRØT LOVEN: I forrige uke skrev Dagbladet om Clive (30), som måtte ta oppvasken ved luksusrestauranten alene. Arbeidskontrakt og lønnsslipper avslører at han måtte jobbe lange dager uten overtidsbetalt. Nå har Arbeidstilsynet konkludert med at Meatmarket har brutt en rekke bestemmelser i arbeidsmiljøloven. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For ei uke siden skrev Dagbladet om Clive (30), som har jobbet i oppvasken på den eksklusive tapasrestaurant Meatmarket i Oslos nye luksuskvartal Tjuvholmen.

Lønnsslipper og arbeidskontrakten Dagbladet har fått tilgang til, viser at Clive ikke har fått det overtidstillegget han har krav på ifølge arbeidsmiljøloven.

Ifølge lønnsslippene har Clive jobbet opptil 201 timer i måneden uten å få overtidsbetalt. Ifølge ham selv har han jobbet så mye som 14 timer i døgnet uten å få utbetalt overtid.

Bilder fra skrubben I tillegg presenterte Dagbladet MMS-bilder som Clive mente viser dårlige arbeidsforhold i oppvasken.

- IKKE UVANLIG: For ei uke siden presenterte Dagbladet MMS-bilder som Clive mente viser dårlige arbeidsforhold i oppvasken. Meatmarket aviser Clives påstander, og mener bildene viser det som er normalt ved starten av et skift i skrubben «Når det gjelder oppvasken, er det ikke uvanlig at det ser litt annerledes ut på et trangt og travelt restaurantkjøkken enn hjemme etter et middagsselskap», skriver daglig leder for Meatmarket Grill & Tapas, Jan Robert Johnsen, i en e-post til Dagbladet. Foto: PRIVAT
- IKKE UVANLIG: For ei uke siden presenterte Dagbladet MMS-bilder som Clive mente viser dårlige arbeidsforhold i oppvasken. Meatmarket aviser Clives påstander, og mener bildene viser det som er normalt ved starten av et skift i skrubben «Når det gjelder oppvasken, er det ikke uvanlig at det ser litt annerledes ut på et trangt og travelt restaurantkjøkken enn hjemme etter et middagsselskap», skriver daglig leder for Meatmarket Grill & Tapas, Jan Robert Johnsen, i en e-post til Dagbladet. Foto: PRIVAT Vis mer

Meatmarket aviser Clives påstander, og mener bildene viser det som er normalt ved starten av et skift i skrubben

«Når det gjelder oppvasken, er det ikke uvanlig at det ser litt annerledes ut på et trangt og travelt restaurantkjøkken enn hjemme etter et middagsselskap», skriver daglig leder for Meatmarket Grill & Tapas, Jan Robert Johnsen, i en e-post til Dagbladet.

- Bryter loven Nå har Arbeidstilsynet konkludert med at Meatmarket har brutt en rekke bestemmelser i arbeidsmiljøloven. I arbeidskontrakten til Clive står det til og med at «arbeid utover arbeidstid vil det ikke bli betalt overtid på, men avtalt timelønn». Timelønnen er på 130 kroner i timen.

Dette er i strid med arbeidsmiljøloven, konkludere Arbeidstilsynet.

- DE ANSATTE VIL JOBBE MER: Daglig leder for Meatmarket Grill & Tapas, Jan Robert Johnsen, sier at det er en «utfordring at de ansatte ønsker å jobbe mest mulig». Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
- DE ANSATTE VIL JOBBE MER: Daglig leder for Meatmarket Grill & Tapas, Jan Robert Johnsen, sier at det er en «utfordring at de ansatte ønsker å jobbe mest mulig». Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer

«For overtidsarbeid skal det betales et tillegg til den lønn arbeidstakeren har for tilsvarende arbeid i den alminnelige arbeidstida. Tillegget skal være minst 40 prosent», skriver Arbeidstilsynet.

For lange dager I tilsynsrapporten skriver Arbeidstilsynet at på restauranten «arbeides langt utover grenser som gjelder for alminnelige arbeidstid». Blant annet peker de på at Meatmarket opererer med vakter som går fra 10-23, noe som vil si at de ansatte jobber 13 timer uten overtidstillegg.

Det tas ikke hensyn til hviletidsbestemmelser. De ansatte jobber flere søndager på rad, og de har mindre enn elleve timer mellom vaktene, skriver Arbeidstilsynet.

I tillegg har Arbeidstilsynet dokumenter at flere av de ansatte hos Meatmarket ikke er registrert i arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret (Aa-registeret).

- Alvorlig «Mangel på registrering av arbeidstaker i Aa-registeret ser vi på som alvorlig. Vil vil gjøre skatteetaten og NAV Aa-register oppmerksom på dette», skriver Arbeidstilsynet, som har gitt Meatmarket fire pålegg som de må gjennomføre innen 25. oktober.

TJENTE 130 KRONER I TIMEN: I arbeidskontrakten til Clive står det til og med at «arbeid utover arbeidstid vil det ikke bli betalt overtid på, men avtalt timelønn». Timelønnen er på 130 kroner i timen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
TJENTE 130 KRONER I TIMEN: I arbeidskontrakten til Clive står det til og med at «arbeid utover arbeidstid vil det ikke bli betalt overtid på, men avtalt timelønn». Timelønnen er på 130 kroner i timen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer

«Som jeg har forklart til Arbeidstilsynet, så var det forsinkelse i Aa-registeret da vi har førstegangs arbeidstakere fra Sverige som i enkelte tilfeller må vente i opptil åtte uker på skattekort og personnummer. Meatmarket jobber nå med å få verifisert av Arbeidstilsynet alle tiltaksendringene som er gjort og vil gjennomføre alle pålegg innenfor fristene som er satt. Utover det har jeg ingen kommentar i saken», skriver Johnsen fra Meatmarket i en e-post til Dagbladet.