Slik bygget IS sitt rike

Terrorgruppa IS la inn «kalasjnikov» og «drepte vantro» i mattepensum da de bygget sitt såkalte islamske kalifat. I starten sank også kriminaliteten - og folk fikk mer strøm og vann. Her er historien om hvordan IS bygget sitt rike.

STARTEN: I juni 2014 etablerte IS seg i Mosul, der de om kort tid etablerte sitt såkalte islamske kalifat. I begynnelsen opplevde innbyggerne i byen at de fikk bedre strøm- og vanntilførsel, samt at IS-politiet og -militære tilsynelatende var mer humane enn den forhatte irakiske hæren. Men sakte, men sikkert strammet IS grepet. Da møtte de motstand, viser doktoravhandlingen til Mathilde Becker Aarseth. Foto: Reuters / Scanpix
STARTEN: I juni 2014 etablerte IS seg i Mosul, der de om kort tid etablerte sitt såkalte islamske kalifat. I begynnelsen opplevde innbyggerne i byen at de fikk bedre strøm- og vanntilførsel, samt at IS-politiet og -militære tilsynelatende var mer humane enn den forhatte irakiske hæren. Men sakte, men sikkert strammet IS grepet. Da møtte de motstand, viser doktoravhandlingen til Mathilde Becker Aarseth. Foto: Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer