<strong>Redningsmannen:</strong> General Lothar von Trotha ønskes velkommen til Namibia. Det var begynnelsen på folkemordet. Foto: Wikimedia Commons
Redningsmannen: General Lothar von Trotha ønskes velkommen til Namibia. Det var begynnelsen på folkemordet. Foto: Wikimedia Commons Vis mer

Historisk

Slik dannet Tyskland «den første konsentrasjonsleiren som hadde til oppgave å utrydde mennesker»

Alt dette skjedde 30 år før Adolf Hitler kom til makten, og skulle seinere påvirke hans ideer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 1884 møttes verdens stormakter i Berlin for å dele Afrika mellom seg. En av deltakerne var Tyskland. Landet hadde opplevd en enorm vekst, både økonomisk og befolkningsmessig, siden de ble samlet til en nasjon i 1871. Det resulterte i overbefolkning i mange tyske byer.

Bare i perioden 1871 til 1890 utvandret to millioner tyskere til USA. Tyskland kom derfor til Berlinkonferansen for å skaffe seg mer land. I ryggen hadde de ideen om Lebensraum eller Livsrom.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer